Marinara sauce

Marinara sauce er en napolitansk sauce, som normalt laves af tomater, hvidløg, krydderurter og løg. Fantastisk som pizza sauce eller pasta retter

Marinara sauce

 6 personer

 1 time & 30 minutter

Ingredienser

  • 1/4 kop olivenolie
  • 1 løg, i tern
  • 5 fed hvidløg, hakket
  • 2 hele store gulerødder, skrællet og fint skåret
  • 2 glas hele tomater
  • 1/2 tsk Salt
  • 1/2 tsk sort peber
  • 2 tsk rørsukker/kokossukker
  • 2 spsk hakkede friske oregano (valgfri; brug uanset tørrede eller friske urter som du kan lide)
  • 2 spsk hakket frisk persille, plus mere til servering
  • 3 spsk tomatpure (valgfri )

Fremgangsmåde

  1. I en medium gryde opvarmes olivenolie over medium varme. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder og kog i 4 til 5 minutter, omrør lejlighedsvis.
  2. Hæld tomaterne og saften i en stor skål og brug dine hænder til forsigtigt at masse tomaterne, så saftene frigives, og de er helt opbrudt.
  3. Tilsæt indholdet af skålen til gryden og rør.
  4. Tilsæt salt, peber, sukker og oregano (eller andre tørrede eller friske urter).
  5. Reducer varmen til lav og lad det simre, afdækket i 1 time, omrør lejlighedsvis.
  6. Tilsæt hakket frisk persille mod slutningen og smag / juster saucen til med krydderier.