Marinara sauce er en napolitansk sauce, som normalt laves af tomater, hvidløg, krydderurter og løg. Fantastisk som pizza sauce eller pasta retter
Marinara sauce
6 personer
1 time & 30 minutter
Ingredienser
- 1/4 kop olivenolie
- 1 løg, i tern
- 5 fed hvidløg, hakket
- 2 hele store gulerødder, skrællet og fint skåret
- 2 glas hele tomater
- 1/2 tsk Salt
- 1/2 tsk sort peber
- 2 tsk rørsukker/kokossukker
- 2 spsk hakkede friske oregano (valgfri; brug uanset tørrede eller friske urter som du kan lide)
- 2 spsk hakket frisk persille, plus mere til servering
- 3 spsk tomatpure (valgfri )
Fremgangsmåde
- I en medium gryde opvarmes olivenolie over medium varme. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder og kog i 4 til 5 minutter, omrør lejlighedsvis.
- Hæld tomaterne og saften i en stor skål og brug dine hænder til forsigtigt at masse tomaterne, så saftene frigives, og de er helt opbrudt.
- Tilsæt indholdet af skålen til gryden og rør.
- Tilsæt salt, peber, sukker og oregano (eller andre tørrede eller friske urter).
- Reducer varmen til lav og lad det simre, afdækket i 1 time, omrør lejlighedsvis.
- Tilsæt hakket frisk persille mod slutningen og smag / juster saucen til med krydderier.