Marcipankugler med nougat

Marcipankugler med nougat er skøn konfekt til juletiden. Kun fantasien sætter grænser for form og udsende.

Marcipankugler med nougat

  30-40 stk

  30 minutter

Ingredienser

  • 300 g højkvalitets marcipan
  • 75 g nougat
  • 1 appelsin, skal af
  • 1/2 vaniljestang
  • 150 g chokolade 70%

Topping:

  • Frysetørrede bær og / eller havtorn
  • Ristede fint hakket hasselnødder

Fremgangsmåde

1. Ælt revet appelsinskal og vanilje ind i marcipanen. Skær nougat i små stykker (1/2 cm.)
2. Tag 1 tsk marcipan og brug tommelfingrene til at udjævne den lidt. Tag derefter et stykke nougat og pak det ind i marcipanen og rul forsigtigt bolden i håndfladen. Læg den på et stykke bagepapir, og fortsæt.
3. Smelt chokoladen og overtræk alle kuglerne med chokolade og pynt med forskellige toppings.
4. Sæt til side for at lade chokoladen tørre, og pak dem derefter i små fine poser.