Hjemmelavet mandelmælk

Mandler indeholder især mineraler som calcium og magnesium, men også proteiner, enzymer og sunde omega 3 fedtsyre. Mandelmælk har også en meget basedannende effekt på vores indre miljø og hjælper derfor med til at neutralisere syreophobninger i kroppen.

Derfor skal du ALTID lægge dine nødder i blød, før du spiser dem

Nødder indeholder antinæringsstoffer såsom fytinsyre, hvilket gør nødder vanskelige at fordøje.
Fytinsyre binder mineraler som zink, jern, magnesium, kalk, krom og mangan i tarmkanalen, hvilket blokerer vores fordøjelsessystems evne til at nedbryde nødder korrekt.
Den gode nyhed er, at ved at lægge nødderne i blød natten over fjerner man ikke blot de fleste af antinæringsstofferne, men nødderne smager også forbløffende bedre.
Sådan blødgør du dine nødder på den rigtige måde:
  1. Fyld en krukken med rent vand, så alle nødder er dækket
  2. Blødgør nødderne i minimum 15 timer
  3. Hæld herefter vandet fra, og skyl nødderne godt
  4. Nu kan du enten spise nødderne indenfor 24 timer ELLER tørre dem i en dehydrator,ELLER fryse dem i op til 2 måneder.
Du vil bemærke, at når du hælder vandet fra, har det en beskidt brun farve pga. antinæringsstofferne.

Hjemmelavet mandelmælk

  500 ml

 5 minutter

Ingredienser

  • 100 g. mandler
  • 0,5 l. vand
  • 1 frisk dadel eller en spsk honning
  • 1 banan kan tilsættes, hvis du vil lave chia budding/grød

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser kommes i blenderen og blendes i 2-3 minutter. Filtrer gerne mælken eller drik den som den er.