Mandler indeholder især mineraler som calcium og magnesium, men også proteiner, enzymer og sunde omega 3 fedtsyre. Mandelmælk har også en meget basedannende effekt på vores indre miljø og hjælper derfor med til at neutralisere syreophobninger i kroppen.
Derfor skal du ALTID lægge dine nødder i blød, før du spiser dem
Nødder indeholder antinæringsstoffer såsom fytinsyre, hvilket gør nødder vanskelige at fordøje.
Fytinsyre binder mineraler som zink, jern, magnesium, kalk, krom og mangan i tarmkanalen, hvilket blokerer vores fordøjelsessystems evne til at nedbryde nødder korrekt.
Den gode nyhed er, at ved at lægge nødderne i blød natten over fjerner man ikke blot de fleste af antinæringsstofferne, men nødderne smager også forbløffende bedre.
Sådan blødgør du dine nødder på den rigtige måde:
- Fyld en krukken med rent vand, så alle nødder er dækket
- Blødgør nødderne i minimum 15 timer
- Hæld herefter vandet fra, og skyl nødderne godt
- Nu kan du enten spise nødderne indenfor 24 timer ELLER tørre dem i en dehydrator,ELLER fryse dem i op til 2 måneder.
Du vil bemærke, at når du hælder vandet fra, har det en beskidt brun farve pga. antinæringsstofferne.
Hjemmelavet mandelmælk
500 ml
5 minutter
Ingredienser
- 100 g. mandler
- 0,5 l. vand
- 1 frisk dadel eller en spsk honning
- 1 banan kan tilsættes, hvis du vil lave chia budding/grød
Fremgangsmåde
- Alle ingredienser kommes i blenderen og blendes i 2-3 minutter. Filtrer gerne mælken eller drik den som den er.