Ernæringsmæssigt er bælgfrugter sunde, fedtfattige råvarer, der indeholder mange kostfibre, mineraler og vitaminer. Desuden mætter de godt og er billige. Protein i bælgfrugter indeholder aminosyrer, som din krop har brug for til at opbygge og vedligeholde muskler, at holde dit immunforsvar sundt og fremme syntesen af hormoner og enzymer.
Linsesuppe
4 personer
45 minutter
Ingredienser
- 300 g. grønne linser
- 9 dl. grøntsagsbouillon
- 4 store kartofler gerne søde kartofler
- 1 rød peberfrugt
- 2 løg
- 3 tomater
Fremgangsmåde
- Start med at skylle linserne, og kom dem i en gryde med boullion.
- Bring linserne og grøntsagsbouillon i kog og lad dem simre i 25 – 35 minutter under låg eller til linserne er kogte og bløde.
- Efter 10 minutter tilsættes kartoflerne som er skåret i mindre tern, -de må ikke blive udkogte.
- Sautere løg, peberfrugt samt tomater som er skåret i både på en pande i ca 10 minutter til de er gyldne. Herefter blendes de og hældes over i gryden.
- Lad suppen simre i yderligere 10 minutter.