Alt økologisk kvæg kommer på græs fra den 15. april til den 1. november.
Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. Det afhænger dog af, om vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det. Syge kreaturer kan i perioder opholde sig på stald. Når dyrene er ude, skal der være adgang til læ og skygge. For ikke-økologiske køer er der ingen krav, og kun ca. 16 % af dem kommer på græs.
Kilde: Økologisk Landsforening
Lasagne
4 personer
1 time
Ingredienser
- Fuldkorns lasagneplader
- 450 g hakket kyllinge- eller oksekød
- 2 hakkede løg
- 2 fed hakkede hvidløg
- 1 spsk neutral kokosolie
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 spsk tørrede grønne krydderier
- 1 tsk paprika
- 1 pose revet ost
- Salt og peber
Bechamelsauce
- 1/2 l mælk
- 1 dl vand
- 2 spsk hvedemel
- 1-2 tsk muskat
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Svits løg og hvidløg i en gryde med olie. Tilsæt kødet og brun det.
- Tilsæt tomaterne når kødet er brunt. Tilsæt krydderier, salt og peber og lad saucen simre ca. 20-30 minutter under låg. Rør i saucen undervejs.
- Lav bechamelsaucen: varm mælken op i en lille gryde. Når saucen koger tilsæt da hvedemel og vand, pisk godt rundt. Lad saucen koge til den er blevet tyk, tilsæt salt, peber og muskatnød.
- Tag et ildfast fad og hæld lidt bechamelsauce i bunden. Fordel lasagnepladerne på saucen, derefter kødsaucen, bechamelsaucen og lidt ost. Læg et nyt lag lasagneplader, kødsauce, bechamelsauce og drys godt med ost på toppen. Bag ovnen i ca. 30 minutter eller til osten er gylden og bobler. Lad lasagnen hvile i et par minutter før den serveres.
Tip:
Lasagne er især lækker hvis man blander grofthakkede grøntsager ned i kødsaucen eller laver et lag af spinat.