Køb økologisk lammekød og vær med til at sikre bedre dyrevelfærd. Får skal have adgang til græsarealer fra 15. april til 1. november, når vejrforholdene og dyrenes fysik tillader det. Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. I stalden må de kun bindes kortvarigt.
Lammekrone, jordskokkesalat og mynte
4 personer
1 time
Ingredienser
- 1 kg lammekrone
- 2 fed hvidløg
- 2 kv. rosmarin
- 2 kv. bredbladet persille
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. groft salt
- 1 knsp. peber
Jordskokkesalat:
- 500 g jordskokker
- 1 lille rødløg
- 1 lille rødt eller grønt spidskål
- 2 kv. bredbladet persille
- olivenolie
- 1/2 citron
- Salt og peber
Salse Verde med mynte:
- 1 håndfuld mynte
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 1 skalotteløg
- 1 spsk. kapers
- 1 dl olivenolie
- 1 tsk. flydende honning
- Citronsaft efter smag
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Lammekronen tages ud af køleskabet, en time inden den skal bruges. Rids fedtsiden af lammekronen. Stød hvidløgsfed til en pasta i en morter. Hak urterne, og bland dem med hvidløg, olivenolie, salt og peber.
- Gnid lammekronen med urteblandingen, og steg den i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter (er lammekronen meget stor og bred, skal den have op mod 15 minutter længere), til stegetermometeret viser 58 grader. Lad lammekronen hvile i 10 minutter inden udskæring.
Jordskokkesalat:
- Skrub jordskokkerne rene, skær dem i kvarte, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad, og steg dem i ca. 30 minutter i en 200 grader varm ovn. Lad dem køle af en anelse.
- Pil og halvér rødløget, og snit det fint. Snit spidskålen i tynde strimler. Pluk persillebladene, og hak dem groft. Vend rødløg, spidskål og jordskokker sammen med en god sjat olivenolie, citronsaft, hakket persille, salt og peber.
Salsa verde med mynte:
- Pluk urterne, hak dem fint sammen med hvidløg, skalotteløg og kapers. Bland med olivenolie og honning, og smag til med salt, peber og citronsaft.