Lamme Korma

Køb økologisk lammekød og vær med til at sikre bedre dyrevelfærd. Får skal have adgang til græsarealer fra 15. april til 1. november, når vejrforholdene og dyrenes fysik tillader det. Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. I stalden må de kun bindes kortvarigt.

Lamme korma

 6 personer

 90 minutter

Ingredienser

Lam:

  • 1 kg lammekød
  • 2 løg
  • Neutral kokosolie
  • 8 kardemommekapsler
  • 6 nelliker
  • 1 stang kanel
  • 2 dl vand
  • 1 ½ dl piskefløde
  • Salt
  • 6 spsk. græsk el. tyrkisk yoghurt, 10 %
  • ½ tsk. garam masala

Bagte butternut squashtern:

  • 400 g butternut squash
  • 1 spsk. neutral kokosolie
  • Salt

Pilauris med brunede løg: 

  • 3 dl basmatiris
  • 4 ½ dl vand
  • 5 kardemommekapsler
  • Salt
  • 1 spsk. smør
  • 2 løg
  • 2 spsk. neutral kokosolie
  • Salt
  • 1 håndfuld frisk koriander

 

Fremgangsmåde

Lam:

  1. Skær kødet i tern.
  2. Pil løgene, og hak dem fint.
  3. Brun kødet grundigt i en god sjat varm olie ad to omgange. Tag det op, og kom evt. lidt mere olie i. Kom løgene i og steg dem ved medium varme, indtil de begynder at tage farve.
  4. Kom kardemomme, nelliker og kanel i, og steg med i 1 minut.
  5. Kom så en krydderpasta i – og steg den med, til væsken er kogt væk. 
  6. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt vand, fløde og lidt salt.
  7. Sænk varmen til laveste blus, kom låg på og lad retten simre i 1 time eller til kødet er mørt.
  8. Rør så yoghurt i lidt ad gangen, så hver skefuld når at blive absorberet af retten, før næste skefuld tilsættes. På den måde undgår du, at yoghurten får retten til at skille.
  9. Kom garam masala i, smag til med salt.

Bagte butternut squash:

  1. Skræl squashen, og skær den i grove tern. Vend dem med olie, og kom dem i et ildfast fad. Krydr med lidt salt og bag i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter til de er møre og gyldne.

Pilauris med brunede løg:

  1. Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt i koldt vand. Kom dem over i en gryde og hæld vand, kardemomme, lidt salt og smør i. Læg låg på, når vandet koger, og sænk varmen til laveste blus.
  2. Lad risene simre i 12 minutter.
  3. Sluk så og lad dem trække under låg i 10 minutter.
  4. Pil løgene, og skær dem i tynde strimler. Steg løgene i varm olie ved svag varme til de bruner.
  5. Krydr med salt. Fluf risene op med en gaffel og vend de brunede løg og frisk koriander i.

Servering:

  1. Vend bagte squashtern i retten og spis Pilauris med de brunede løg til.