Lammekølle med abrikoser og svesker

Køb økologisk lammekød og vær med til at sikre bedre dyrevelfærd. Får skal have adgang til græsarealer fra 15. april til 1. november, når vejrforholdene og dyrenes fysik tillader det. Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. I stalden må de kun bindes kortvarigt.

Lammekølle med abrikoser og svesker

 4 personer

 4 timer (3 1/2 time I ovn)

Ingredienser

Lam:

  • 1 udbenet lammekølle, ca. 1,2 kg
  • 2 løg
  • 2 tomater
  • 12 abrikoser
  • 12 svesker uden sten
  • 3 spsk sorte sesamfrø
  • 100 g mandler
  • 3 kanelstænger
  • 3 stjerneanis
  • 6 små hele hvidløg med skal
  • 3 dl hvidvin
  • 3 dl vand
  • 1 dl ahornsirup
  • Olivenolie

Couscous:

  • 250 g couscous
  • 4 forårsløg
  • 1 gul peberfrugt
  • Skal af 1 appelsin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spidskommen
  • 4 spsk frisk koriander
  • 4 spsk frisk mynte
  • ½ dl rapsolie
  • 1 spsk honning
  • Lidt citronsaft og skal af 1 citron
  • Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Lam:

  1. Smør taginen eller stegesoen med olie i bunden. Læg kødet i bunden.
  2. Pil løgene, og skær dem i både. Skyl tomaterne, og skær også dem i både. Rul sveskerne i sesamfrø. Smut mandlerne.
  3. Fordel løg, tomater, svesker, abrikoser, kanelstænger, stjerneanis, mandler og hvidløg over kødet. Hæld vin, vand og sirup over.
  4. Sæt låget på, og steg i ovnen i 3½ time ved 175°.

Couscous:

  1. Tilbered couscous som anvist på pakken, og afkøl den.
  2. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver.
  3. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern.
  4. Riv appelsinskallen fint. Bland couscous med forårsløg, peberfrugt, appelsinskal, krydderier og krydderurter.
  5. Rør olie med honning, citronsaft og -skal, og krydr med salt og peber.
  6. Hæld olieblandingen over couscoussalaten, vend godt, og pynt med friske korianderblade. Server den som tilbehør til lammekøllen.