laksefrikadeller

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Laksefrikadeller

 4 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 600 g vildlaksefilet
  • 2 forårsløg
  • 1 bundt dild
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 dl  mælk
  • salt & peber
  • Neutral kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

  • 600 g vildlaksefilet
  • 2 forårsløg
  • 1 bundt dild
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 dl  mælk
  • salt & peber
  • kokosolie til stegning

 

  1. Hak laksekødet i en foodprocessor eller blender – det må ikke hakkes for fint.
  2. Tag det op, og rør det med salt og peber i en skål.
  3. Pil løget, og riv det fint. Rør det i farsen sammen med mel, mælk, æg og hakket dild, så du får en ensartet masse.
  4. Varm en pande op med olie, og form fiskefrikadeller med en ske. Steg dem gyldne og sprøde på begge sider; skru ned for varmen, og steg dem i ca. 10 minutter, til de er færdige.