Laksebøffer med fennikelsalat

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Laksebøffer med fennikelsalat

  2 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 2 vildlaksebøffer
  • 8 -10 små kartofler
  • 1 spsk. sesam
  • 1 fennikel
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk. neutral kokosolie
  • saften af 1 citron
  • 2 stilke dild
  • 1 håndfuld cashewnødder

Fremgangsmåde

  1. kartoflerne vendes i 1 spsk. olie i salt og sesam. Sæt dem i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220 grader. Rør lidt i dem undervejs.
  2. De friske laksebøffer kryderes. De lægges et ildfast fad med lidt olie under, og sæt dem i ovnen sammen med kartoflerne i de sidste ca. 15-20 min.
  3. Til fennikelsalaten skæres fennikel i papirtynde skiver, og gulerødderne skrælles i flotte ‘blade’ og vendes i 1 spsk. olie og citronsaft samt hakket dild. Cashewnødderne tørristes på en pande. Drysses over retten.