Der er intet der smager så skønt som at bage sin egen lagkage. Det er nemt og så ved du hvad kagen indeholder..
Lagkage med chokolade og hindbærcreme
10 personer
1 time
Ingredienser
Kagebunde:
- 1 vaniljestang
- 3 æg
- 170 g rørsukker
- 75 g mandelmel
- 75 g hvedemel
- 50 g kartoffelmel
- 1 tsk. bagepulver
- Lidt smør
Hindbærcreme:
- 1 blad husblas
- 150 g hindbær, evt. frosne
- 50 g rørsukker
- 2½ dl piskefløde
Lys chokoladecreme:
- 150 g lys chokolade
- 2½ dl piskefløde
Fremgangsmåde
Kagebunde:
- Tænd ovnen på 180°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker og vaniljekorn med elpiskeren til et luftigt skum.
- Bland mandelmel med hvedemel, kartoffelmel og bagepulver, og vend forsigtigt melblandingen i æggeskummet uden at tage luften ud af dejen.
- Smør en høj springform, Ø ca. 18 cm, med smør, og hæld dejen i. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, eller til den føles fast og elastisk, når du trykker på den. Lad den køle af.
- Skær den fri af formen, og skær den i 4 bunde med en skarp brødkniv.
Hindbærcreme:
- Udblød husblassen i koldt vand. Kog dine hindbærrene op med sukker, og sigt kernerne fra.
- Smelt husblassen i den varme hindbærpuré, og lad den køle af på køkkenbordet.
- Pisk fløden til skum. Vend flødeskum med hindbærmassen, og kom cremen i en sprøjtepose med stor rund tylle. Læg sprøjteposen i køleskabet i mindst 30 minutter, så cremen sætter sig.
Lys chokoladecreme:
- Smelt din chokoladen over vandbad. Pisk fløden til blødt skum, og vend det hurtigt i chokoladen. Kom cremen i en sprøjtepose med stor rund tylle.
- Læg sprøjteposen i køleskabet i ca. 30 minutter, så cremen kan sætte sig.
Lagkage:
- Læg den nederste kagebund på et serveringsfad. Sprøjt halvdelen af chokoladecremen på bunden i store toppe. Læg forsigtigt den næste kagebund ovenpå, og sprøjt halvdelen af hindbærcremen på i store toppe.
- Gentag med nye bunde og henholdsvis resten af chokoladecremen og resten af hindbærcremen på toppen. Lad kagen sætte sig i køleskabet i ca. 1 time inden servering.