Lagkage med chokolade og hindbærcreme

Der er intet der smager så skønt som at bage sin egen lagkage. Det er nemt og så ved du hvad kagen indeholder..

Lagkage med chokolade og hindbærcreme

 10 personer

  1 time

Ingredienser

Kagebunde:
  • 1 vaniljestang
  • 3 æg
  • 170 g rørsukker
  • 75 g mandelmel
  • 75 g hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Lidt smør
Hindbærcreme:
  • 1 blad husblas
  • 150 g hindbær, evt. frosne
  • 50 g rørsukker
  • 2½ dl piskefløde

Lys chokoladecreme:

  • 150 g lys chokolade
  • 2½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

Kagebunde:
  1. Tænd ovnen på 180°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker og vaniljekorn med elpiskeren til et luftigt skum.
  2. Bland mandelmel med hvedemel, kartoffelmel og bagepulver, og vend forsigtigt melblandingen i æggeskummet uden at tage luften ud af dejen.
  3. Smør en høj springform, Ø ca. 18 cm, med smør, og hæld dejen i. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, eller til den føles fast og elastisk, når du trykker på den. Lad den køle af.
  4. Skær den fri af formen, og skær den i 4 bunde med en skarp brødkniv.
Hindbærcreme:
  1. Udblød husblassen i koldt vand. Kog dine hindbærrene op med sukker, og sigt kernerne fra.
  2. Smelt husblassen i den varme hindbærpuré, og lad den køle af på køkkenbordet.
  3. Pisk fløden til skum. Vend flødeskum med hindbærmassen, og kom cremen i en sprøjtepose med stor rund tylle. Læg sprøjteposen i køleskabet i mindst 30 minutter, så cremen sætter sig.
Lys chokoladecreme:
  1. Smelt din chokoladen over vandbad. Pisk fløden til blødt skum, og vend det hurtigt i chokoladen. Kom cremen i en sprøjtepose med stor rund tylle.
  2. Læg sprøjteposen i køleskabet i ca. 30 minutter, så cremen kan sætte sig.
Lagkage:
  1. Læg den nederste kagebund på et serveringsfad. Sprøjt halvdelen af chokoladecremen på bunden i store toppe. Læg forsigtigt den næste kagebund ovenpå, og sprøjt halvdelen af hindbærcremen på i store toppe.
  2. Gentag med nye bunde og henholdsvis resten af chokoladecremen og resten af hindbærcremen på toppen. Lad kagen sætte sig i køleskabet i ca. 1 time inden servering.