Kyllingfajitas

Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Kyllingfajitas

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • olivenolie
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1 tsk chipotle Tabasco sauce
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 tsk sød røget paprika
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stort rødløg
  • 400 g kyllingebryst
  • 3 blandet farve peber
  • 1 stor aubergine
  • 2 limefrugter
  • 1 bundt frisk koriander, (30 g)
  • 1 moden avocado
  • 4 store fuldkorns tortillas
  • 50 g fetaost

Fremgangsmåde

  1. Put en spiseskefuld olie i en skål med eddike, chili sauce, oregano, paprika og en knivspids havsalt og sort peber
  2. Kom presset hvidløg i
  3. Skræl og halvere løg, skær i 1 cm tykke skiver, skær kylling på langs i 1 cm tykkelse
  4. Kom det i marinaden. Lad det står i køleskabet i mindst 1 time, eller helst natten over
  5. Svits de hele peber og aubergine på en pande indtil let forkullet, kom herefter peberfrugterne i en skål og dæk med plastfolie i 10 minutter, skrab derefter det meste af den sorte hud af, kassere stilke og frø. Klem huden fra aubergine og trimme enderne.
  6. Skær det dem i 2 cm skiver og læg dem på et fad med saft af 1 lime og et par plukket korianderblade
  7. Kog kyllingen og dens marinade i en stor slip-let pande på et medium-høj varme i 6 til 8 minutter, eller indtil kogt igennem
  8. Fint skær avocado, og pres saften af en halv lime over.
  9. Varm tortillas i en tør pande i 30 sekunder, og hold dem derefter varme i et rent viskestykke.
  10. Anret det hele på bordet, med feta og de resterende korianderblade, og lad alle bygge deres egen fajitas