Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.
Kyllingfajitas
4 personer
40 minutter
Ingredienser
- olivenolie
- 1 spsk rødvinseddike
- 1 tsk chipotle Tabasco sauce
- 1 tsk tørret oregano
- 2 tsk sød røget paprika
- 2 fed hvidløg
- 1 stort rødløg
- 400 g kyllingebryst
- 3 blandet farve peber
- 1 stor aubergine
- 2 limefrugter
- 1 bundt frisk koriander, (30 g)
- 1 moden avocado
- 4 store fuldkorns tortillas
- 50 g fetaost
Fremgangsmåde
- Put en spiseskefuld olie i en skål med eddike, chili sauce, oregano, paprika og en knivspids havsalt og sort peber
- Kom presset hvidløg i
- Skræl og halvere løg, skær i 1 cm tykke skiver, skær kylling på langs i 1 cm tykkelse
- Kom det i marinaden. Lad det står i køleskabet i mindst 1 time, eller helst natten over
- Svits de hele peber og aubergine på en pande indtil let forkullet, kom herefter peberfrugterne i en skål og dæk med plastfolie i 10 minutter, skrab derefter det meste af den sorte hud af, kassere stilke og frø. Klem huden fra aubergine og trimme enderne.
- Skær det dem i 2 cm skiver og læg dem på et fad med saft af 1 lime og et par plukket korianderblade
- Kog kyllingen og dens marinade i en stor slip-let pande på et medium-høj varme i 6 til 8 minutter, eller indtil kogt igennem
- Fint skær avocado, og pres saften af en halv lime over.
- Varm tortillas i en tør pande i 30 sekunder, og hold dem derefter varme i et rent viskestykke.
- Anret det hele på bordet, med feta og de resterende korianderblade, og lad alle bygge deres egen fajitas