Som alle andre økologiske dyr, har også kyllinger adgang til udendørs arealer med græs eller anden plantevækst. Kyllinger i økologisk produktion skal være af langsomt voksende racer, således at de får en naturlig udvikling og undgår smertefulde benproblemer.
Kyllingeragout med tørret svampe og pasta
4 personer
90 minutter
Ingredienser
- 2 spsk neutral kokosolie
- 800 g kyllingelår
- 2 stk skalotteløg, fint hakkede
- 3 stk stængler bladselleri, fint hakkede
- 2 fed hvidløg, fint hakkede
- 400 g tomat passata eller grofthakkede tomater fra glas
- 4 spsk balsamico
- 1⁄2 dl tørrede svampe, f.eks. kantareller
- 3 kvist(e)frisk rosmarin eller ca. 2 tsk tør rosmarin
- 4 spsk mælk
- salt og peber evt. sukker
- 200 g pappardelle (båndpasta), eller anden bred pasta
- Revet parmesan, til drys
- God olivenolie, til dryp
Fremgangsmåde
- Varm kokosolien i en stegegryde, og brun kyllingelårene over høj varme, til de er gyldne på alle sider.
- Tag lårene op, kom skalotteløg, bladselleri og hvidløg i gryden. Steg grøntsagerne over middel varme i 2-3 min., til løgene er klare.
- Hæld tomatpassata, balsamico og rosmarin ved grøntsagerne. Knus de tørrede svampe, og drys dem i.
- Læg kyllingelårene i saucen, og lad det hele simre ved lav varme og under låg, i ca. 1 time, eller til kødet falder let af benet.
- Tag forsigtigt kyllingelårene op af gryden, og lad saucen simre videre uden låg.
- Smag saucen til med salt, peber, sukker og evt. mere balsamico.
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken (giv den gerne 2 min. mindre for ekstra bid).
- Hæld vandet fra pastaen (gem gerne 2 dl til saucen, hvis den mangler væske).
- Vend pastaen i den varme ragout (tilsæt evt. lidt pastavand, hvis saucen er for tyk).
- Server straks retten i dybe tallerkener dryppet med god olivenolie og drysset med parmesan.