Kylling paella

Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Kylling paella

 4 personer

  1 time

Ingredienser

  • 400 g god chorizo
  • 22 kyllingvinger
  • 1 lille løg
  • 1 glas syltede peberfrugter
  • 1/2 bdt storbladet persille
  • 2 spsk extra virgin olivenoile
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 spsk tomatpuré
  • 400 g paella ris
  • 120 ml hvid vin
  • 750 ml kylling/hønefond
  • 200 g frosne ærter
  • 1 citron

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 ° C
  2. Skær chorizo i skiver, skræl og skær løget fint, og skær peberfrugterne fint. Pluk og Hak persille.
  3. Krydr kyllingvinger med havsalt og sort peber. Placer en 30 cm stor ovnfast sauterpande over medium-høj varme, tilsæt olie, tilsæt derefter kyllingvinger, i partier, og brun godt på alle sider. Fjern kyllingen fra panden og sæt til side.
  4. Tilsæt chorizo og løg i gryden, og kog løgene så de er blødgjort ca 4 minutter. Tilsæt de syltede peber, paprika og tomatpure, kog til tomatpure bobler.
  5. Tilsæt ris i gryden og rør godt så det bliver blandet med tomat blandingen. Kog risne i ca. 3 minutter.
  6. Tilsæt vin, rør igennem og bring det i kog. Når risene har absorberet vinen, tilsættes 750 ml kylling/hønefond, derefter røre ærter i og halvdelen af persillen. Arrangere alle kyllingvingerne oven på ris, i et fint mønster.
  7. Bring paella tilbage i kog derefter sættes det i ovnen og bages, afdækket, i 30 minutter, eller indtil ris er al dente.
  8. Tag paellaen ud af ovnen, dæk den let til med folie og lad den hvile i ca. 10 minutter.
  9. Serveres med resten af persille på toppen og citron skiver på siden.