Kylling og squash cacciatore

Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Kylling og squash cacciatore

 4 personer

 1 time & 30 minutter

Ingredienser

  • 4 kylling lår
  • 1 løg
  • 1 porre
  • 4 fed hvidløg
  • 2  røget pancetta ( bacon )
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • Olivenolie
  • 2 friske laurbærblade
  • ½ butternut squash eller søde kartofler, (600 g)
  • 100 g kastanje svampe
  • 2 x 400 g dåser blomme tomater
  • 250 ml Chianti, eller anden god rødvin
  • 8 sorte oliven (sten i)
  • 200 g fuldkornsbrød

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 190 ° C
  2. Skræl løg, skæres i ottendedele, rens, vask og skær porren, skræl og skær hvidløgi strimler.
  3. Placer en stor ovnfast gryde på medium varme.
  4. Kom pancetta og hakket rosmarin, i gryden med 1 spsk olie og laurbærblade.
  5. Rør jævnligt i 2 minutter, tilsæt derefter hvidløg, efterfulgt af løg og porre. Kog i 10 minutter, omrør regelmæssigt.
  6. Tilføj de hele svampe og skåret squash eller sød kartoffel i gryden.
  7. Fjern og kassér skindet på kyllinglårene og tilsæt kylling til gryden igen.
  8. Hæld vinen i og lad det reducere lidt, tilsæt tomaterne og bryd dem op med en træske.
  9. Fyld herefter hver dåse halvt med vand, og hæld det i gryden og bland det hele sammen.
  10. Fjern sten fra oliven, og tilsæt dem gryderetten.
  11. Bring retten i kog, og stil herefter gryden i ovnen for at koge i 1 time.
  12. Krydr retten efter behov, og server med brød til.