Kylling Korma en krydret indisk gryderet med en dejlig cremet konsistens.
Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.
Tip: Kylling kødet kan med fordel ligge i marinaden i køleskab natten over!
Kylling Korma med blomkålsris
4 personer
1 time
Ingredienser
- 600 g kylling i tern
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk Garam masala
- 2 tsk karry
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
Sauce:
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 2 cm frisk ingefær, revet
- 1 lille spsk Garam masala
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk koncentreret tomatpure
- Salt og peber
- 2 spsk neutral kokosolie til stegning
- Hakket frisk koriander
Tilbehør:
- Blomkålsris / kogte brune ris
Fremgangsmåde
- Bland karry, garam masala, salt og peber sammen med olivenolien.
- Kyllingen og marinaden blandes i en skål og lad det gerne marinere i en del timer i køleskab med låg på.
- Steg kyllingen i neutral kokosolie, til den er næsten gennemstegt. Læg den til side, til saucen er klar
- Blend løg, hvidløg, chili og ingefær med 1 dl vand til en fin puré
- Varm 2 spsk neutral kokosolie i en gryde og svits i et par minutter. Tilsæt krydderierne og lad dem svitse med.
- Hæld kokosmælk og tomatpuré i og lad det koge op.
- Tilsæt kyllingen til saucen og lad retten simre i 10 minutter.
- Smag til og drys med hakkede koriander inden servering.