Kylling Korma med blomkålsris

Kylling Korma en krydret indisk gryderet med en dejlig cremet konsistens.

Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Tip: Kylling kødet kan med fordel ligge i marinaden i køleskab natten over!

Kylling Korma med blomkålsris

 4 personer

  1 time

Ingredienser

  • 600 g kylling i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk Garam masala
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk salt og friskkværnet peber

Sauce:

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 2 cm frisk ingefær, revet
  • 1 lille spsk Garam masala
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk koncentreret tomatpure
  • Salt og peber
  • 2 spsk neutral kokosolie til stegning
  • Hakket frisk koriander

Tilbehør:

Fremgangsmåde

  1. Bland karry, garam masala, salt og peber sammen med olivenolien.
  2. Kyllingen og marinaden blandes i en skål og lad det gerne marinere i en del timer i køleskab med låg på.
  3. Steg kyllingen i neutral kokosolie, til den er næsten gennemstegt. Læg den til side, til saucen er klar
  4. Blend løg, hvidløg, chili og ingefær med 1 dl vand til en fin puré
  5. Varm 2 spsk neutral kokosolie i en gryde og svits i et par minutter. Tilsæt krydderierne og lad dem svitse med.
  6. Hæld kokosmælk og tomatpuré i og lad det koge op.
  7. Tilsæt kyllingen til saucen og lad retten simre i 10 minutter.
  8. Smag til og drys med hakkede koriander inden servering.