Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.
Kylling i gul karrypasta
2 personer
30 minutter
Ingredienser
- 2 spsk gul karry pasta
- 500 g kylling (eller andet kød)
- ½ dåse kokosmælk
- 8 stk friske søde basilikum blade (alm. basilikum blade kan også bruges)
- 3 stk friske kaffir limeblade
- 2 strimler kaffir lime skal
- 1 spsk neutral kokosolie
- 2 spsk fiskesovs
- 1 spsk. kokossukker eller rørsukker.
- Evt. 1 – 3 ekstra små chilier (hvis retten ønskes meget stærk)
Fremgangsmåde
- Skær kødet i grove tern på 1½ cm.
- Varm olien godt op i en gryde.
- Tilsæt den gule karrypasta og rør godt rundt. Den skal svitses men må ikke brænde på.
- Tilsæt derefter basilikum, kaffir limeblade og lad det stå 2 – 3 minutter i gryden mens du rører rundt i det.
- Kokosmælk, fiskesauce, limeskal og sukker tilsættes. OBS! hvis du vil have ekstra chili i, puttes de også i nu.
- Lad retten koge op og og skrue derefter helt ned, så retten blot simre.
- Når retten har simret i små 5 minutter kan kødet tilsættes.
- Retten er færdig når kødet er mørt (efter 5 – 10 minutter ca.)
Fjern de tilsatte kaffir limeblade inden servering og server retten med nogle gode jasminris.