Paneer er en frisk ost i det indiske subkontinent, som har et højt proteinindhold og et lavt fedtindhold. Paneer er særdeles velegnet i det kødfrie køkken, da den fylder godt i vegetarretter.
Krydrede pandekager med paneer & spinat fyld
8 stk
1 time
Ingredienser
Pandekager:
- 225 g boghvedemel ( glutenfri )
- 3 store æg
- 300 ml letmælk
- 2 tsk usaltet smør
- 3 forårsløg
- 6 kviste frisk koriander
- 6 kviste frisk mynte
- 2 friske grønne chilier
- 1 tsk ristet spidskommen
- ¼ tsk gurkemeje
- Valgfri: almindelig yoghurt, hakket koriander og hakkede røde chili, til servering
Pandekage fyld:
- 400 g frisk babyspinat, eller optøet frossen spinat
- kokos olie ( neutral )
- 400 g paneer ( ost )
- 1 tsk sort sennepsfrø
- 1 tsk spidskommen
- 1 løg
- 5 cm stykke ingefær
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk karry
- 4 spsk piskefløde
- 1 citron
Fremgangsmåde
Start med at lave dit fyld:
- Blancher spinaten i en gryde med kogende vand i 3 til 4 minutter, eller indtil visne. Dræn i et dørslag, pres overskydende vand fra, blend i en foodprocessor indtil næsten pureret. Sæt til side.
- Skær paneer i 1,5 cm terninger. Varm 1 spsk olie i en non-stick stegepande, derefter steg paneer i 2 til 3 minutter, eller indtil let gyldent. Fjern med en hulske og sæt til side.
- Skræl løg og skær i tynde skiver. Fint riv hvidløg og ingefær. Sæt til side.
- Varm endnu 2 spiseskefulde olie på samme stegepande. Tilsæt sorte sennepsfrø og spidskommen og lad det stege i cirka 30 sekunder, indtil de begynder at dufte, tilsæt derefter løg og steg videre ved svag varme i ca. 5 til 6 minutter, eller indtil blødgjort.
- Tilsæt revet ingefær, hvidløg og karry til panden og fortsætte med at stege i yderligere 1 minut eller deromkring. Derefter røres spinat i og steges over medium varme i 3 til 4 minutter længere.
- Tilsæt paneer og fløde. Kog under omrøring i 2 til 3 minutter, eller indtil det begynder at boble. Pres den halve citronsaft i, -smag og krydr, tilføje mere citronsaft, hvis du vil. Sæt til side og hold det varmt.
For at lave pandekager:
- Kom mel i en stor skål med lidt havsalt. Lav en fordybning i midten og tilsæt æg og halvdelen af mælken.
- Smelt smørret i en mellemstor non-stick pande (ca. 20 cm). Lad det køle lidt, derefter tilføjes det sammen med den resterende mælk og piskes godt så dejen ikke har klumper.
- Skær forårsløg og chili i små tern, og hak urter. Rør det hele i dejen, sammen med spidskommen og gurkemeje. Lad dejen hvile i mindst 15 minutter.
- Smør panden med olie og sæt den over medium varme. Steg hver pandekage i 1 til 2 minutter, indtil let gyldne. Flip over med en spatel og steg den anden side i et minut til gyldne.
- Sæt pandekagerne på en varm plade tildækket med et rent viskestykke, mens du laver resten af pandekager. Du skal have 8 i alt.
- Når du er klar til at servere, kommer du en stor skefulde af blandingen med spinat og paneer i midten af hver pandekage. Fold dem i trekanter eller rul for at omslutte fyldet.
- Dryp med lidt yoghurt og drys lidt hakkede koriander og hakkede røde chili over. Eller servere tilbehøret i små skåle, så folk selv kan vælge.