Græskar er utrolig sunde og indeholder en række gode næringsstoffer, herunder betacaroten og C-vitamin.
Blandt andet dækker 300 g græskar cirka halvdelen af dit daglige behov for det vigtige vitamin folat – Folat er vigtigt for alle, da vitaminet er vigtigt, når kroppens celler deler sig.
Når du spiser græskar får du desuden A-, B- og C-vitaminer og en god del kalium, der virker positivt på din væskebalance og kan nedsætte blodtrykket.
Krydrede græskar tacos med cole slaw
2 personer
1 time & 15 minutter
Ingredienser
Græskar / Squash:
- 1 medium græskar eller squash skrællet og skåret i tern
- 3 spsk neutral kokosolie
- 1 løg, i skiver
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk frisk revet gurkemeje
- saft, 1/2 citron
- 1/2 tsk havsalt
- 1/4 tsk chili flager
Cole slaw:
- 1/4 hvidkål, fin snittet
- 3 forårsløg, tynde skiver
- 4 spsk ristet solsikkefrø
Dressing:
- 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
- saft, 1/2 citron
- 1 spsk fuldkornsennep
- 1 tsk ahornsirup
- stor knivspidssalt
Taco:
- 1 kop + 1/4 kop indisk Besan mel
- 1 kop / 250 ml vand
- stænk rapsolie
- 1/2 tsk æblecider
- strøg havsalt
Toppings:
- Frisk mynte
- Frisk koriander
Fremgangsmåde
Græskar / Squash:
- Opvarm din ovn til 180c.
- Kom græskar / squash i en bageplade med neutral kokosolie, salt og peber.
- Bages i 45-1 time eller indtil den er blød indvendigt og karamelliseret udvendigt,
- I en stor gryde tilsættes kokosolien og opvarmes til en lav-mediumvarme, tilsæt løg. Rist i ca. 10-12 minutter, indtil let gyldent.
- Tilsæt krydderierne og omrør for at kombinere.
- Når græskar / squashen er ristet, tilsættes den til gryden med løgene.
- Rør for at kombinere, og pres derefter citronsaft, salt & chiliflak i.
- Sæt til side.
Cole slaw:
- Kom kål og forårsløg i en skål.
- Rist solsikkefrø ved at tilføje dem til en tør pande. Rist på medium varme, indtil de er let ristet. Føj dem til skålen med kål og forårsløg.
Dressing: - Tilsæt alle ingredienserne i en krukke med låg og ryst for at kombinere det.
- Bland dressingen sammen med kål blandingen.
Taco:
- Tilsæt mel og salt til en stor skål.
- Rør for at kombinere. Tilsæt vand, olie og eddike. Bland til en glat dej. Sæt til side i 10 minutter.
- Tilsæt lidt kokosolie til en pande. Tilføj 1/4 kop af dejen og fordel dejen så du får en jævn pandekage.
- Steg på mellem varme i cirka 2 minutter, indtil der er bobler i pandekagen, og du kan løfte den for at vende let.
Vend og steg på den anden side i 30 sekunder til et minut. - Når de er stegte holdes de varme under et klæde.
Servering:
- Kom fyldet i pandekagerne og top med masser af mynte og koriander. Server cole slaw ved siden af.