Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.
Krydret kylling i salatruller
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 4 kyllingebryst
- Salt
- 500 g østershatte
- Lidt kokosolie til stegning
- 1/2 dl soja
- 1 dl østerssauce
- 2 spsk. honning
- 2 salathoved
- 4 gulerødder i julienne
- 4 forårsløg, fintsnittede
Tilbehør:
- Sød chilisauce
- Limebåde
- Evt. kogte bruneris eller nudler
Fremgangsmåde
- Kom kyllingebryst i kogende, saltet vand, og lad dem pochere i 12 minutter. Sluk for vandet, og lad dem trække færdig i yderligere 8-12 minutter.
- Pluk svampene i grove stykker. Kassér den nederste, træede del. Rist svampene gyldne i lidt olie på en varm pande. Kom soja, østerssauce og honning ved, og lad det reducere en smule, uden at det brænder på.
- Pluk kyllingekødet fra hinanden, og vend det på panden med svampe og sojadressing.
- Pluk salatbladene fra hinanden, og sæt dem på et stort fad.
- Fyld gulerødder og kyllingefyld i salatbladene, og drys med forårsløg.
Servér straks med limebåde og chilisauce, og ris eller nudler efter smag.
Tip:
Du kan sagtens servere flere sprøde grøntsager til, f.eks. peberfrugt, kål, kinaradise eller måske dejlige spirer.