Koldskål en opskrift som min farmor lærte mig at lave og opskriften er skøn og luftig, med et straf af vanilje og citron. Kærnemælkskoldskål som retten også hedder opstod, da kærnemælk blev almindelig i Danmark i starten af 1900-tallet, I dag er det stadigvæk en herlig spise om sommeren.
Koldskål
4 personer
15 minutter samt 1 time på køl
Ingredienser
- 1 liter kærnemælk
- 3 æggeblommer
- 3 spsk. rørsukker / 2-3 spsk. kokossukker
- 2 spsk citronsaft
- Revet skal fra 1/2 citron
- 1/2 stang vanilje
- Kammerjunker
Fremgangsmåde
- Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en cremet æggesnaps i en stor skål.
- Kom kærnemælken i lidt ad gangen og smag til med revet citron og citron saft.
- Servers med hjemmelavet kammerjunker og jordbær.