Når det er højsommer, er det tomatsæson. Smagen er så fabelagtig og saftig, når de er frisk plukket. Lycopen som der er i tomater hører til gruppen af de farvestrålende carotener og fremhæves gennem mange undersøgelser som gavner dit immunforsvar. Tomater beskytter dig også mod både blodpropper og visse kræftformer
Kold tomatsuppe
2 personer
10 minutter samt 2 -3 timer afkøling
Ingredienser
- 1 – 1,5 kg modne tomater
- 1 skive af surdejbrød (eller glutenfrit brød)
- 1/2 agurk, skrællet og hakket ( gem lidt til servering)
- 2 let grillet røde paprika, skåret i skiver
- 1 kop frisk appelsinjuice
- 1/2 lille rødløg, hakket i tern
- 1 spsk tahini
- 1 spsk hvid miso
- 1 spsk æbleeddike
- Havsalt og friskmalet peber efter smag
- Sorte sesamfrø og lyserøde peberkorn til servering
Fremgangsmåde
- I en foodprocessor eller blender blandes paprika, appelsinsaft, miso, æbleeddike, tahini til en glat masse.
- Tilsæt tomater, agurk og løg. Krydr med salt og peber efter smag.
- Afkøl i 2-3 timer (eller mere) og server med hakkede agurk, lyserøde peberkorn, sesamfrø.