Kokos er meget nyttigt til at sænke virale og bakterielle belastninger inde i din lever og lymfesystem – dog kun når det bruges i små mængder.
Fordele:
- 100% plantebaseret og rig på planteprotein
- Lavt sukkerindhold
- Naturligt laktosefri & glutenfri
- Kilde til calcium, vitamin B12 og D
Kokosyoghurt
500 ml
5 minutter samt fermentering 10 – 12 timer
Ingredienser
- 1 dåse kokosmælk – brug kun den økologiske da den er uden fortykningsmiddel
- 2 kapsler Probiotika evt. Udo’s Probiotics
- 1 spsk yaconsirup ( kan udelades )
- stort glas med låg ca 6-10 dl.
Fremgangsmåde
- Sørg for at glasset er sterilt- skold det med kogende vand.
- Ryst dåsen/glaset med kokosmælk så den er jævn og hæld den på glasset.
- Pisk probiotikapulveret og yaconsirup i , sæt låget på glasset og stil det i ovnen med lyset tændt i 10-12 timer. Fermenteringen bliver også vellykket ved stuetemperatur, men det kan tage længere tid. Glasset kan evt. stilles ved en radiator, så temperaturen omkring glasset er ca. 40 grader.
- Kokosmælken vil nok skille sig i to lag, men det gør intet. Efter 10-12 timer smages yoghurten til. Ønskes den mere sur, så lad den stå nogle timer mere i ovnen.
- Når du synes den er god stilles den i køleskabet. Her vil den også skille sig i to lag. Efter et par timer er yoghurten klar.
- For at lave næste portion pisker du “starter” portionen i den nye kokosmælk og gentager fremgangsmåden dog uden at tilsætte ekstra probiotika.
- Kokosyoghurt opbevares i køleskab og kan holde sig i flere dage.