Kødboller med søde løg & æbler

Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Kødboller med søde løg & æbler

 4 personer

  1 time

Ingredienser

  • 1 bundt frisk mynte, (30 g)
  • 400 g cannellini bønner
  • 450 g hakket kylling
  • 2 tsk grov sennep
  • 50 g havregryn
  • olivenolie
  • 2 rødløg
  • 2 spise æbler
  • 1 spsk Worcestershire sauce
  • 2 spsk fuldkornsmel
  • 1 liter økologisk hønsefond
  • 4 fuldkornsboller
  • 30g Cheddar ost
  • 100 g brøndkarse

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 ° C
  2. Pluk mynteblade og kom halvdelen i en foodprocessor, læg resten i en kop koldt vand til senere.
  3. Hæld vandet fra bønnerne tilføj dem til foodprocessoren med 1 tsk sennep, havregryn og en knivspids havsalt og sort peber.
  4. Bland det med kødet.
  5. Kom det på et bord, og rul det i en lang pølse. Skær dem i fire lige store stykker, opdel hver i fem stykker, og med våde hænder, rulles de til 20 kødboller.
  6. For at tilberede din sauce, kommes 1 spsk olie i en stor bradepande med høje sider.
  7. Placere den på medium-høj varme, og tilsæt fire kødboller, bryde dem op med en træske.
  8. Skræl og skær et løg i kvarte, og fordel det rundt i bradepanden, omrør regelmæssigt.
  9. Skær æblerne i tynde både, og rør dem i, også.
  10. Kog det hele i 5 minutter, derefter røres Worcestershire sauce i, og den sidste tsk sennep efterfulgt af melet.
  11. Der omrøres i 2 minutter, rør derefter gradvist hønsefond i, krydr med salt og peber og bring det i kog (det kan synes som en masse væske, men det vil reduceres).
  12. Kom de resterende kødboller i, derefter kom bradepanden i ovnen i ca 25 minutter.
  13. Servers direkte fra bradepanden sammen med fint revet Cheddar, mynte og brøndkarse over.