Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.
Kødboller med søde løg & æbler
4 personer
1 time
Ingredienser
- 1 bundt frisk mynte, (30 g)
- 400 g cannellini bønner
- 450 g hakket kylling
- 2 tsk grov sennep
- 50 g havregryn
- olivenolie
- 2 rødløg
- 2 spise æbler
- 1 spsk Worcestershire sauce
- 2 spsk fuldkornsmel
- 1 liter økologisk hønsefond
- 4 fuldkornsboller
- 30g Cheddar ost
- 100 g brøndkarse
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 ° C
- Pluk mynteblade og kom halvdelen i en foodprocessor, læg resten i en kop koldt vand til senere.
- Hæld vandet fra bønnerne tilføj dem til foodprocessoren med 1 tsk sennep, havregryn og en knivspids havsalt og sort peber.
- Bland det med kødet.
- Kom det på et bord, og rul det i en lang pølse. Skær dem i fire lige store stykker, opdel hver i fem stykker, og med våde hænder, rulles de til 20 kødboller.
- For at tilberede din sauce, kommes 1 spsk olie i en stor bradepande med høje sider.
- Placere den på medium-høj varme, og tilsæt fire kødboller, bryde dem op med en træske.
- Skræl og skær et løg i kvarte, og fordel det rundt i bradepanden, omrør regelmæssigt.
- Skær æblerne i tynde både, og rør dem i, også.
- Kog det hele i 5 minutter, derefter røres Worcestershire sauce i, og den sidste tsk sennep efterfulgt af melet.
- Der omrøres i 2 minutter, rør derefter gradvist hønsefond i, krydr med salt og peber og bring det i kog (det kan synes som en masse væske, men det vil reduceres).
- Kom de resterende kødboller i, derefter kom bradepanden i ovnen i ca 25 minutter.
- Servers direkte fra bradepanden sammen med fint revet Cheddar, mynte og brøndkarse over.