Kartoflen, indvendigt som udvendigt er værdifuld og gavnlig for dit helbred: kartoffelplanter trækker nogle af de højeste koncentrationer af makro- og spormineraler fra jorden. Kartofler er også høj på kalium og rige på vitamin B6 samt en fantastisk kilde til aminosyrer, især lysin i dens bioaktive form. Lysin er et magtfuldt våben mod kræft…
Læs artiklen: KARTOFLER: EN LIVSVIGTIG FØDEVARE
Kartoffelsuppe
4 personer
35 minutter
Ingredienser
- 1 stor bagekartoffel
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- Frisk timian
- 1 liter grøntsagsboullion
- Salt og peber
- 2 dl sojafløde
- Neutral kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
- Skræl og hak løg samt hvidløg og svits dem i olien i en gryde.
- Skræl kartoflen og gulerødderne og skær dem i tern og tilsæt dem til gryden sammen med timianen.
- Blancherer ingredienserne i 5-10 minutter inden du tilsætter bouillonen.
- Lad suppen småkoge i ydeligere 10 minutter indtil grøntsagerne er bløde.
- Blend tilsidst suppen og tilsæt fløden, og lad den står i 5 minutter inden servering.