Kartoffelsuppe

Kartoflen, indvendigt som udvendigt er værdifuld og gavnlig for dit helbred: kartoffelplanter trækker nogle af de højeste koncentrationer af makro- og spormineraler fra jorden. Kartofler er også høj på kalium og rige på vitamin B6 samt en fantastisk kilde til aminosyrer, især lysin i dens bioaktive form. Lysin er et magtfuldt våben mod kræft…

Læs artiklen: KARTOFLER: EN LIVSVIGTIG FØDEVARE

Kartoffelsuppe

 4 personer

  35 minutter

Ingredienser

  • 1 stor bagekartoffel
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • Frisk timian
  • 1 liter grøntsagsboullion
  • Salt og peber
  • 2 dl sojafløde
  • Neutral kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Skræl og hak løg samt hvidløg og svits dem i olien i en gryde.
  2. Skræl kartoflen og gulerødderne og skær dem i tern og tilsæt dem til gryden sammen med timianen.
  3. Blancherer ingredienserne i 5-10 minutter inden du tilsætter bouillonen.
  4. Lad suppen småkoge i ydeligere 10 minutter indtil grøntsagerne er bløde.
  5. Blend tilsidst suppen og tilsæt fløden, og lad den står i 5 minutter inden servering.