kartoffelsalat

Kartoflen, indvendigt som udvendigt er værdifuld og gavnlig for dit helbred: kartoffelplanter trækker nogle af de højeste koncentrationer af makro- og spormineraler fra jorden. Kartofler er også høj på kalium og rige på vitamin B6 samt en fantastisk kilde til aminosyrer, især lysin i dens bioaktive form. Lysin er et magtfuldt våben mod kræft, leversygdom, betændelse og vira som Epstein-Barr og helvedesild, der er bag reumatoid arthritis, ledsmerter, autoimmun sygdom med mere. Kartofler vil være dine allierede, hvis du ønsker at bekæmpe enhver kronisk sygdom – for at afværge leversygdom, styrke dine nyrer, lindre dine nerver og fordøjelseskanalen og vende Crohns, colitis, IBS eller mavesår.

Kartoffelsalat med hytteost

4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 650 g små kartofler med skræl
  • 200 g haricots verts (fra frost)
  • 11⁄2 tsk. fint salt til kogning
  • 4 æg
  • 1 mellemstort rødløg
  • 1 mellemstort æble, gerne rødt 1 lille agurk
  • 25 g græskarkerner

 

Dressing af hytteost:

  • 400 g hytteost
  • 2 tsk. dijonsennep 1 bundt persille 1⁄2 tsk. fint salt Peber

Tilbehør:

  • 4 mellemstore skiver fuldkornsrugbrød ca 200 g

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne 15-20 minutter i vand tilsat 1 tsk. fint salt.
  2. Kog bønnerne i ca. 2-3 minutter i vand tilsat 1⁄2 tsk. fint salt. Lad dem køle af herefter.
  3. Kog æggene i 8 minutter og afkøl dem straks i koldt vand.
  4. Rens æblet og løget og skær dem i tern.
  5. Skær agurken i tern.
  6. Skær de afkølede kartofler i skiver, halver bønnerne og skær æg i store tern.
  7. Rist græskarkernerne på en tør pande Fordel ingredienser lagvis i en skål og top med græskarkerner.
  8. Rør hytteost med dijonsennep og hakket persille.
  9. Smag dressingen til med 1⁄2 tsk. fint salt og peber.
  10. Fordel den herefter over salaten.
  11. Server med ristet fuldkornsrugbrød.