Kartoflen, indvendigt som udvendigt er værdifuld og gavnlig for dit helbred: kartoffelplanter trækker nogle af de højeste koncentrationer af makro- og spormineraler fra jorden. Kartofler er også høj på kalium og rige på vitamin B6 samt en fantastisk kilde til aminosyrer, især lysin i dens bioaktive form. Lysin er et magtfuldt våben mod kræft, leversygdom, betændelse og vira som Epstein-Barr og helvedesild, der er bag reumatoid arthritis, ledsmerter, autoimmun sygdom med mere. Kartofler vil være dine allierede, hvis du ønsker at bekæmpe enhver kronisk sygdom – for at afværge leversygdom, styrke dine nyrer, lindre dine nerver og fordøjelseskanalen og vende Crohns, colitis, IBS eller mavesår.
Kartoffelsalat med hytteost
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 650 g små kartofler med skræl
- 200 g haricots verts (fra frost)
- 11⁄2 tsk. fint salt til kogning
- 4 æg
- 1 mellemstort rødløg
- 1 mellemstort æble, gerne rødt 1 lille agurk
- 25 g græskarkerner
Dressing af hytteost:
- 400 g hytteost
- 2 tsk. dijonsennep 1 bundt persille 1⁄2 tsk. fint salt Peber
Tilbehør:
- 4 mellemstore skiver fuldkornsrugbrød ca 200 g
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne 15-20 minutter i vand tilsat 1 tsk. fint salt.
- Kog bønnerne i ca. 2-3 minutter i vand tilsat 1⁄2 tsk. fint salt. Lad dem køle af herefter.
- Kog æggene i 8 minutter og afkøl dem straks i koldt vand.
- Rens æblet og løget og skær dem i tern.
- Skær agurken i tern.
- Skær de afkølede kartofler i skiver, halver bønnerne og skær æg i store tern.
- Rist græskarkernerne på en tør pande Fordel ingredienser lagvis i en skål og top med græskarkerner.
- Rør hytteost med dijonsennep og hakket persille.
- Smag dressingen til med 1⁄2 tsk. fint salt og peber.
- Fordel den herefter over salaten.
- Server med ristet fuldkornsrugbrød.