Kanelsnegle som er snaskede og svampede er nok en favorit spise hjemme hos os. De er nemme at lave og kan både laves som en kanelsnegle-kage i en springform, eller blot bages hver for sig på en bageplade
OBS! Der findes to typer kanel; kassiakanel og den ægte kanel. Giftstoffet kumarin findes i begge slags, men indholdet er langt højere i den billigere kassiakanel end i den ægte kanel – også kaldet Ceylon kanel eller Sri Lanka kanel. Kassiakanel anvendes hyppigt blandt bagere, fordi den er billigere end den ægte kanel, mens Ceylon kanel – altså ægte kanel – er sundere, fordi det indeholder langt mindre kumarin. Leder du efter kanel i dit lokale supermarked, skal du have øjnene åbne. De fleste forhandler nemlig ofte begge typer kanel og vil du bage selv, skal du derfor holde øje med navnet “Ægte kanel”, som kassiakanelen ikke må bære.
Kanelsnegle (Glutenfri)
24 stk
1 time samt 35 minutter incl hævetid
Ingredienser
- 1 spsk HUSK
- 450 g mælk
- 450 g risme
- 200 g maizena – Maizenas sovsejævnere (nogle af dem indeholder hvedemel, så kig grundigt bagpå, hvis du vælger dem),
- 100 smør eller margarine
- 90 g sukker
- 25 g gær
- 120 g æg
Fyld:
- 75 g blødt smør
- 100 g sukker
- 3 spsk stødt kanel
Fremgangsmåde
- Lun mælken og hæld den i en skål sammen med HUSK, rør blandingen i en røremaskine i 5 minutter.
- Rør æggene ned i skålen og tilsæt derefter de andre ingredienser og rør i yderligere 15 minutter.
- Bland sukker og kanel i en anden lille skål.
- Drys lidt maizena på bordet og vend dejen ud på bordet.
- Del dejen i to dele, og tril hver del til en lang stang. Rul hver stang ud med en kagerulle til de er ca. 1 cm tykke firkanter.
- Fordel smørret over dejen og drys din sukker-kanel blanding henover.
- Rul dejene sammen som roulader, og skær dem herefter ud i 24 stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Dæk dem med et hviskestykke og lad dem hæve i ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 250 grader, og smør sneglene med et pisket æg.
- Bag sneglene i 10-15 minutter og pynt dem med en hvid glasur (flormelis og vand) inden servering.