Kammerjunker er en danske specialiteter der serves til koldskål. I denne version har vi valgt at lave dem med kartoffelmel samt rismel for at gøre dem glutenfri
Kammerjunker (Glutenfri)
55 – 60 stk
30 minutter
Ingredienser
- 85 g kartoffelmel
- 200 g rismel
- 1 strøgen spsk loppefrøskaller (1/2 spsk hvis du bruger fiberHUSK)
- 125 g smør eller kokosolie
- 100 g rørsukker eller kokossukker
- 1 tsk bagepulver
- Skal af e citron
- Nip salt
- 1/2 tsk kardemomme
- 1/2 stang vanilje
- 1/2 dl. vegetabilskmælk
- 1 æg
- Pisk æg, mælk og loppefrø sammen i en skål.
- Hak derefter mel og smør sammen til det er en grynet masse, tilsæt resten samt ægge/mælke blandingen og ælt dejen sammen til det hele netop er samlet.
- Rulles ud på bordet og stikkes ud med rund lille kageudstikker – eller tril dejen til stænger der skæres i passende stykker og trilles til runde kugler på størrelse med en valnød.
- Lægges på bageplade og bages ved 200 grader varmluft i 8-10 min til gyldne.
- Tag pladen ud og lad dem stå et øjeblik før du skærer dem over med en skarp kniv og lægger dem på pladen igen med skærefladen opad.
- Sættes tilbage i den stadig tændte varme ovn, men du slukker nu ovnen og lader dem stå på eftervarmen i en 25-30 min. Tages ud og køler af. Opbevares i kagedåse, hvis du ikke når at spise dem alle med det samme.
TEXT