Når det er sommer spiser vi koldskål. Det er så sikkert som amen i kirken. Lige så sikkert er det, at vi plumper små, runde stykker bagværk med det løjerlige navn kammerjunkere i koldskålen.
Kammerjunker
40 – 45 stk
30 minutter
Ingredienser
- 100 g. mel
- 25 g grahamsmel
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g. rørsukker / kokossukker
- 50 g. smør
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 æg
- Citronskal fra ½ økologisk citron
Fremgangsmåde
- De to slags mel, bagepulver, sukker, citronskal og vaniljesukker blandes godt sammen.
- Smørret smuldres i melblandingen, til det er helt fint smuldret.
- Tilsæt ægget for at samle dejen og ælt hurtigt dejen sammen.
- Skær små stykker på ca. 6 g., og tril dem til små kugler, som lægges på en bageplade med bagepapir. Giv dem alle sammen et tryk på midten med pegefingeren, så de bliver flade.
- Bag i en forvarmet ovn ved 150 grader i 15-20 minutter.