Kalvespidsbryst med svampesauce og bær

Alt økologisk kvæg kommer på græs fra den 15. april til den 1. november.

Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. Det afhænger dog af, om vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det. Syge kreaturer kan i perioder opholde sig på stald. Når dyrene er ude, skal der være adgang til læ og skygge. For ikke-økologiske køer er der ingen krav, og kun ca. 16 % af dem kommer på græs.

Kilde: Økologisk Landsforening

Kalvespidsbryst med svampesauce og bær

 4 personer

 2 1/2 time

Ingredienser

  • 1 kg kalvespidsbryst
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • Smør
  • 1 håndfuld timian
  • 3 dl kogende vand
  • 2 dl piskefløde
  • 30 g tørrede svampe
  • 200 g frosne brombær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk bær-eddike
  • Brombær
  • 1 kg små kartofler

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

Dagen før:

  1. Dup kødet med køkkenrulle, bland salt og sukker og gnid det ind i kødet.
  2. Put kødet i en pose og læg det i køleskabet.

Dagen derpå:

  1. Tag kødet ud af køleskabet og lad det ligge i 30 min.
  2. Tænd ovnen på 175 grader.
  3. Smelt smørret i en gryde og brun kødet.
  4. Tilsæt 3 dl vand og timian og lad kødet trække under låg.
  5. Sæt kødet i ovnen og steg det i 2 timer.
  6. Tilføj vand hvis der er behov.
  7. Hæld svampene sammen med vandet i en skål. Lad svampene trække i et kvarter.
  8. Hæld vandet igennem et kaffefilter og gem det til senere.
  9. Skyl svampene og lad dem dryppe af.
  10. Tilsæt smør i en gryde og svits svampene heri.
  11. Tilsæt svampevandet og fløden. Lad massen simre i 15 minutter.
  12. Smag til med sky fra kødet, når det er færdigt.
  13. Tilsæt jævner hvis du ønsker en tykkere sauce.
  14. Kog kartoflerne.
  15. Bland brombær, sukker og eddike i en gryde. Lad massen simre indtil sukkeret er opløst og brombærerne er optøede. Lad dem køle af i en skål.
  16. Server retten med kødet skåret i skiver og fint anrettet med sauce, kartofler og de søde brombær.