kålsalat

Grønkål er et superfood, primært fordi den er fiberrig og fyldt med vitaminer, flavonoider og andre plantenæringsstoffer. Grønkål kan hjælpe kroppen til afgiftning og med at forebygge sygdom

Kålsalat (superfood)

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 stort bundt grønkål, tykke stængler fjernes
  • 2 kopper strimlet rødkål (ca. ½ lille hoved)
  • 1 lille rødløg, skåret i tynde skiver
  • 1 kop druer eller cherrytomater, skåret i halvdelen
  • ½ kop blåbær (eller mere)
  • ¼ kop cashewnødder, groft hakkede
  • ¼ kop solsikkekerner
  • ¼ kop goji bær
  • ¼ kop morbær
  • ¼ kop ananaskirsebær
  • 2 spsk cacao nibs
  • 2 spsk hampefrø
  • Salt & peber

Dressing:

  • 1 spsk Dijon sennep
  • ¼ kop friskpresset citronsaft
  • ¼ kop olivenolie
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 2 tsk citronskal
  • 1 spsk ahornsirup
  • Havsalt & peber

Fremgangsmåde

  1. Bland fint snittet grønkål og kål i en stor salatskål.
  2. Tilføj løg i skiver, tomater, blåbær og bland.
  3. Drys alle nødder, frø og superfood toppings på.
  4. Sæt til side.
  5. I en lille skål, piskes citronsaft, sennep, og ahornsirup sammen.
  6. Tilføj citronskal og hakket hvidløg.
  7. Bland langsomt olivenolie i dressingen og blend godt.
  8. Krydr med salt og peber.
  9. Hæld dressingen over salaten blandingen og bland indtil jævnt belagt.