Denne vegetariske salat med friske figner smager skønt og tøv ikke med at bruge tørret figner uden for sæsonen
Læs artiklen: Figner og hvorfor du bør spise dem
Julesalat med figner
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 1/2 spsk lime saft
- 1/2 tsk lime skal
- 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 2 spsk balsamicoeddike
- 1/2 spsk honning
- ¾ tsk salt
- 250 cikorie julesalat, strimlet i tynde strimler
- 1 medium rødløg, skåret i 1/2 cm både
- 4 store friske figner eller 1 kop tørret, halvert
- ¼ kop hakket frisk basilikum
Fremgangsmåde
- Forvarm grillen eller en grillpande til mellemhøj varme.
- Pisk lime skal med 1 spsk olie og eddike, honning og knivspids salt i en lille skål.
- Pisk saften med den resterende 1 spsk olie og eddike og knivspids salt i en stor skål.
- Tilsæt julesalat og løg og vend i olienblandingen.
- Grill grøntsagerne, om nødvendigt i partier, indtil de er blødgjort og let grillet, 2 til 3 minutter pr. side.
- Anret grøntsagerne på et stort fad. Top med figner og basilikum og dressingen