Et italiensk design studio har lavet en showcase på et koncept med bæredygtighed og cirkularitet
Det italienske designstudio Carlo Ratti Associati har skabt en juicebar, der forvandler skrællen fra frugt til genanvendelige kopper. Navnet på konceptet hedder “Feel the Peel”, og den automatiske juicebar indeholder en 3D-printer, som vil være på turné i Italien i hele oktober 2019, efter sin debut på Singularity University Summit i Milano.
Når kunderne har bestilt, falder appelsin resterne ned fra den kupplede top, skives og mases. Den uudnyttede del af frugten samles i en gennemgående tromle, opvarmes og blandes med polymælkesyre. Den efterfølgende bioplast fodrer 3D-printeren, som skaber de kopper, som kunderne bruger til deres juices.
Denne juicebar gør brug af ideen om cirkulært forbrug og økonomi håndgribelig, og Studiostifter Carlo Ratti planlægger også at videreudvikle prototypen. I fremtiden kan det genbrugte frugt affald blive materiale til 3D udskrivnings værktøjer til tøj og tekstilindustrien.
Designstudiet samarbejdede med energiselskabet Eni for at bringe konceptet til live.
Landbrug og madaffald er to områder som er ”modne” for forandring. Forsyningskæderne i begge brancher er brede og komplekse, hvilket giver plads til innovation. Hvad der nu er behov for er en blanding af metoder til opskalering og sammenkobling af forskellige ideer, produkter og projekter på arbejdet. Med det ideelle endelige scenarie er en zero waste og kulstofneutral fødevareproduktion.
Kilde: carloratti.com
Forfatter: Redaktionen på ecolove