Jødekager (Glutenfri)

Jødekager er et velsmagende eksempel på kulturudveksling. Kagerne og navnet har oprindelse i de jødiske bagerier i 1700-tallet. De jødiske bagere bagte kager med eksotiske krydderier, som gav danskerne nye smagsoplevelser. Navnet ”jødekage” dækkede oprindeligt alle mulige former for krydret, jødisk bagvæk, men i dag kender vi dem som sprøde småkager med kanel, sukker og hakkede mandler på toppen

Jødekager (Glutenfri)

  40 stk

 1 time

Ingredienser

  • 30 g mandler
  • 50 g smør
  • 30 g sukker
  • citronskræl fra 1/2 økologisk citron
  • 1 æg
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 20 g maizena  (nogle af dem indeholder hvedemel, så kig grundigt bagpå, hvis du vælger dem)
  • 100 g hirsemel

Pynt:

  • 1 Æg
  • Sukker
  • Kanel

Fremgangsmåde

  1. Smut mandlerne og hak dem fint. 
  2. Riv citronskrællen fint.
  3. Rør smør og sukker hvidt i en røreskål og tilsæt ægget.
  4. Tilsæt citronskrællen, mandler, krydderier og mel og rør i maskinen i ca. 10 minutter.
  5. Lad dejen stå koldt i 30 minutter.
  6. Tænd ovnen på 200 g.
  7. Rul dejen til en tyk stang og skær den i tynde skiver. Læg skiverne på en bageplade og pensl dem med æg. Pynt dem fint med sukker og kanel.
  8. Bag kagerne i ca. 10 minutter.