Denne lette vegetariske version af Jambalaya har en fantastisk smag let krydret. Kreolsk jambalaya stammer fra det franske kvarter i New Orleans, i den oprindelige europæiske sektor. Det var et forsøg på at lave spansk paella i den nye verden, hvor safran ikke var let tilgængelig på grund af importomkostninger. Tomater blev erstatning for safran
Jambalaya Vegetar
4 personer
1 time
Ingredienser
- ¼ kop ekstra jomfru olivenolie
- 1 medium sødt løg, skåret i skiver
- 2 stilker selleri, skåret i 1/2 cm skiver
- 2 mellemstore gulerødder, skåret i 1/2 cm skiver
- 1 medium rødpeber, skåret i tern
- 3 til 4 fed hvidløg, groft hakket
- 1 tsk stødt røget paprika
- ⅛ tsk stødt cayenne peber
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian blade
- 2 laurbærblade
- Kosher salt
- Friskmalet sort peber
- 400 ml flåede tomater
- 1¼ kop brune ris
- 2½ kop grøntsagsbouillon
- 400 ml sortebønner drænet og skyllet ( kog dem gerne selv, dagen før )
- 200 g frosset skåret okra
- Sriracha Hot Chili Sauce
- Håndfuld hakket selleri blade eller frisk bredbladet persille
Fremgangsmåde
- Opvarm kokosolie i gryde over medium høj varme.
- Tilsæt løg, selleri og gulerødder. Kog, omrør ofte, i ca. 6 minutter eller indtil løgene bliver lidt bløde.
- Tilsæt den rødepeber og fortsæt med at omrøre i ca. 3 minutter.
- Tilsæt hvidløg, paprika, cayenne, oregano, timian, laurbærblade, salt og peber. Rør yderligere 2-3 minutter og tilsæt tomaterne, kog i 2 minutter
- Tilsæt risen. Rør godt i retten for at blandet det hele godt sammen.
- Tilsæt grøntsagsbouillon og rør.
- Løg låg på gryden, Giv retten et opkog og sænk herefter varmen, og lad den simre i cirka 10 minutter.
- Tilsæt de sorte bønner og okra over risen og læg låg på igen.
- Lad retten simre i yderligere 10 til 15 minutter eller indtil okra er møre og risen er kogt.
- Fjern fra varmen, hold gryden tildækket og lad den sætte sig i 5 minutter før servering.
- Rør og fluff risen med en stor gaffel. Top med chili sauce og en håndfuld hakkede selleri eller persille blade.