Ingefær småkager

Ingefær er en anti-inflammatorisk stængel, som er fyldt med medicinaktive stoffer, vitaminer og antioxidanter. Ingefær kan lindre kvalme og afhjælpe gigtpatienters ledsmerter.

Ingefær som ikke er nogen rod, men en stængel, og som danner både blade og rødder, fjerner også betændelses tilstande i kroppen og har været brugt i mere end 5000 år som naturmedicin. Selv lægevidenskaben har veldokumenterede studier om helbredenede effekt.

Ingefær småkager

  80 stk

30 minutter samt 1 døgn hævetid

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 200 g smør
  • 2 spsk stødt ingefær
  • 250 g palme eller rørsukker
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk honning eller sirup
  • 1 æggeblomme

Fremgangsmåde

  1. Sigt mel, natron og ingefær sammen.
  2. Smuldr smørret i blandingen.
  3. Tilsæt sukker og honning og saml blandingen med æggeblommen.
  4. Rul dejen til 3 pølser med 3 cm i diameter. Pak pølserne ind i film og læg dem i køleskabet i minimum 1 døgn.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Skær dejen i tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir med afstand imellem dem.
  7. Bag kagerne i 7 minutter eller til de først er hævet op og derefter er faldet sammen – så er de færdige.
  8. Lad kagerne ligge på bagepladen i et par minutter, løft dem herefter over på en rist hvor de kan køle af.