For århundreder siden begyndte de gamle civilisationer, herunder egypterne, grækerne, romerne og kineserne at bruge hvidløg til sine potentielle sundhedsmæssige og medicinske fordele. Det er bare en bonus, at det lugter og smager så lækkert!
Så hvad er årsagen for sundhedsfordelene ved hvidløg? De fleste kommer fra en svovlforbindelse, der frigives, når hvidløg knuses, hakket eller tygges og absorberes gennem fordøjelseskanalen. Det hedder allicin.
Selv om sundhedsanprisninger om hvidløg var stort set anekdotiske i tidligere år, har forskere foretaget mange menneskelige undersøgelser, som viser mange af disse fordele!
Med et gennemsnit på 10-20 fed pr. hvidløg, opnår denne plante mange fordele for at forbedre dit helbred og velvære.
Hvidløgssauce
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 1/4 l mælk
- 1/4 l grønsagsbouillon
- 2 1/2 spsk hvedemel
- 1 knust fed hvidløg
- 2 tsk hakket oregano
- 3/4 tsk salt
- Peber
Fremgangsmåde
- Rør mel og 2 spsk mælk sammen i en gryde.
- Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen sammen med bouillonen.
- Kog saucen og rør rundt.
- Tilsæt oregano og hvidløg.
- Skru ned for varmen, men lad sovsen småkoge i 5 minutter under omrøring.