Hvid gløgg

Prøv denne super lækre hvide gløgg som er mere mindre sød og mere frisk end den traditionelle gløgg.

Hvid gløgg

 6-8 personer

  30 minutter & 1 time trækketid

Ingredienser

  • 1 citron
  • 1 appelsin
  •  ½ tsk. hele korianderfrø
  •  5 hele kardemommekapsler
  •  50 g frisk ingefær
  •  1 hel stang kanel
  •  2 stjerneanis
  •  1 lille laurbærblad
  •  1 vaniljestang
  •  2 dl mørk rom
  •  100 g mandelsplitter
  •  100 g sultanarosiner
  •  75 cl tør cider
  •  1-2 dl rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Skræl skallen af citronen og appelsinen.
  2. Fjern den hvide hinde, og skær frugten i skiver.
  3. Bland citrusskallerne med alle de tørre krydderier og ingefær, og hæld rommen på.
  4. Brug en gryde og varm op til det simrer med låget på, og lad derefter blandingen trække en times tid under låg.
  5. Tilsæt mandler, rosiner eller multebær, appelsin- og citronskiverne, hvidvinen og cideren, og smag gløggen til med rørsukker.
  6. Varm den forsigtigt op under låg, og servér rygende varm.