Prøv denne super lækre hvide gløgg som er mere mindre sød og mere frisk end den traditionelle gløgg.
Hvid gløgg
6-8 personer
30 minutter & 1 time trækketid
Ingredienser
- 1 citron
- 1 appelsin
- ½ tsk. hele korianderfrø
- 5 hele kardemommekapsler
- 50 g frisk ingefær
- 1 hel stang kanel
- 2 stjerneanis
- 1 lille laurbærblad
- 1 vaniljestang
- 2 dl mørk rom
- 100 g mandelsplitter
- 100 g sultanarosiner
- 75 cl tør cider
- 1-2 dl rørsukker
Fremgangsmåde
- Skræl skallen af citronen og appelsinen.
- Fjern den hvide hinde, og skær frugten i skiver.
- Bland citrusskallerne med alle de tørre krydderier og ingefær, og hæld rommen på.
- Brug en gryde og varm op til det simrer med låget på, og lad derefter blandingen trække en times tid under låg.
- Tilsæt mandler, rosiner eller multebær, appelsin- og citronskiverne, hvidvinen og cideren, og smag gløggen til med rørsukker.
- Varm den forsigtigt op under låg, og servér rygende varm.