Hot & Sour suppe er en række forskellige supper fra flere asiatiske kulinariske traditioner. I alle tilfælde indeholder suppen ingredienser, der gør den både krydret og bitter.
Hot & sour suppe
4 personer
45 minutter
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 1 friske røde chilier
- Havsalt
- friskkværnet hvid peber
- 3 cm ingefær
- 2o0 g shitake svampe, rengøres
- 200 g bambusskud, drænet
- Jordnøddeolie, eller vegetabilsk olie
- Saltfattig sojasauce
- Ris vineddike
- 1 tsk honning
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 100 g fast tofu
- 1 1/2 forårsløg
- ½ bundt purløg
- 1 æg
- Kokosolie
Fremgangsmåde
- Skræl hvidløg og fjern kernerne fra din chili, herefter groft hakkes de og stødes i en morter. Tilsæt en knivspids salt og stød massen til en grov pasta. Ingefær skrælles og hakkes fint og tilsættes, derefter stød indtil det hele er blevet til en ensartet masse.
- Skær svampe og bambusskud i fine skiver. Varm lidt kokosolie i en stor wok eller tykbundet gryde over medium-høj varme, tilsæt svampene og steg i 4 minutter, eller indtil let gyldent. Rør chili pasta og bambusskud i og steg yderligere i et minut.
- I mellemtiden blandes 3 spsk soja, 4 spsk risvin eddike, honning og en god knivspids hvid peber. Rør blandingen i gryden og kog i et minut, så hældes den varme grøntsagsbouillon i og bringes forsigtigt i kog. Reducer varmen til lav og lad det simre i 10 minutter, eller indtil let reduceret. I mellemtiden, hakkes tofu i 1 cm terninger, fint skær forårsløg og purløg og pisk ægget godt.
- Når reduceret, fjernes suppen fra varmen.
- Ved hjælp af en spisepind, røres suppen i urets retning, indtil du får en lille hvirvl, derefter tilsættes langsomt det pisket æg, omrøring forsigtigt for at danne tynde tråde.
- Rør tofu i og skru op for varmen i 1 minut for at varme suppen igennem.
- Smag til med soja og eddike.
- Servér straks med forårsløg og purløg spredt på toppen.