Hjemmelavet is smager skønt og du kan bruge en masse forskellige bær for at tilsætte smag.
Hjemmelavet vaniljeis
1/2 liter
30 minutter
Ingredienser
- 1 vaniljestang
- 1 usprøjtet citron
- 3½ dl mælk
- 3½ dl piskefløde
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 150 g rørsukker
Fremgangsmåde
- Flæk vaniljestangen.
- Skyl citronen, og skær et stykke af skallen af på størrelse med en femkrone. Undgå at få for meget af det bitre hvide med.
- Hæld mælk og fløde i en gryde, tilsæt vaniljestang og citronstykket, og varm op til kogepunktet. Der skal være små bobler i kanten. Stil gryden til side.
- Pisk æggeblommer og sukker, til det bliver en hvid og cremet æggesnaps.
- Fjern citronskal og vaniljestang fra mælkeblandingen.
- Hæld 1⁄3 af mælkeblandingen i æggesnapsen, mens du pisker.
- Sæt gryden tilbage på blusset over svag varme. Hæld æggesnapsen tilbage i gryden. Lad cremen tykne under omrøring i ca. 10 minutter. Den må ikke koge! Cremen er tyknet, når den trækker spor på bagsiden af en grydeske.
- Afkøl cremen, før den fryses til hjemmelavet is i en ismaskine.