Hjemmelavede pommes frites er langt sundere, end de traditionelle friturestegte, men stadigt lækre og sprøde.
Kartofler er en nærende, sund fødevare, der har et rigt indhold af vitamin A, C, & B-kompleks og mineraler som mangan, jern, magnesium, kobber og kalium. Kartofler indeholder en antioxidant kaldet quercetin, som har anti-kræft og hjerte-beskyttende egenskaber samt en lagring protein kaldet patatin, som har vist sig at udstille aktivitet imod sygdomsfremkaldende frie radikaler.
Hjemmelavet pommes frites i ovn
4 personer
45 minutter
Ingredienser
- 4 store bagekartofler (min. én per person)
- 1 spsk. groft havsalt
- 2 spsk. eddike
- Lidt olivenolie
- Groft havsalt
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 C varmluft
-
Gør kartoflerne klar ved enten at skrælle dem eller skrubbe dem grundigt.
-
Skær kartoflerne i kartoffelbåde. Kom dem op i gryden med vand efterhånden som de er klar.
-
Lad kartoflerne blive i det kolde vand i mindst 5 minutter.
-
Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem og fyld igen gryden op med vand til kartoflerne netop er dækket.
-
Tilsæt 1 spsk groft salt og 2 spsk eddike til vandet.
-
Bring gryden med kartoflerne i kog. Når vandet netop koger, slukker du for blusset og lader kartoflerne stå i vandet i 5 minutter. NB: Det er vigtigt at kartoflerne ikke koges helt møre.
-
Hæld vandet fra kartoflerne og vend forsigtigt kartoffelbådene ud på et rent viskestykke. Her skal de ligge og dampe af til de er kolde
-
Kom lidt olie og salt i en stor skål. Tilsæt kartoflerne og bland det forsigtigt så kartoffelbådene ikke knækker.
-
Læg dine pommes frites på en bagerist. De må ikke ligge i lag.
-
Afhængigt at størrelse, præferencer og kartoffelsort skal de hjemmelavede pommes frites have mellem 30 minutter og 50 minutter i ovnen.
-
Kartoflerne passer sig selv, men du skal alligevel holde godt øje. Hver gang der er for meget damp i ovnen skal ovnlugen åbnes kortvarigt så dampen kan komme ud. Du kan se der er for meget damp når ovnlågen dugger til på indersiden.