Hjemmelavet pommesfrites i ovn

Hjemmelavede pommes frites er langt sundere, end de traditionelle friturestegte, men stadigt lækre og sprøde.

Kartofler er en nærende, sund fødevare, der har et rigt indhold af vitamin A, C, & B-kompleks og mineraler som mangan, jern, magnesium, kobber og kalium. Kartofler indeholder en antioxidant kaldet quercetin, som har anti-kræft og hjerte-beskyttende egenskaber samt en lagring protein kaldet patatin, som har vist sig at udstille aktivitet imod sygdomsfremkaldende frie radikaler.

Hjemmelavet pommes frites i ovn

 4 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler (min. én per person)
  • 1 spsk. groft havsalt
  • 2 spsk. eddike
  • Lidt olivenolie
  • Groft havsalt 

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 C varmluft
  2. Gør kartoflerne klar ved enten at skrælle dem eller skrubbe dem grundigt.
  3. Skær kartoflerne i kartoffelbåde. Kom dem op i gryden med vand efterhånden som de er klar.
  4. Lad kartoflerne blive i det kolde vand i mindst 5 minutter.
  5. Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem og fyld igen gryden op med vand til kartoflerne netop er dækket.
  6. Tilsæt 1 spsk groft salt og 2 spsk eddike til vandet.
  7. Bring gryden med kartoflerne i kog. Når vandet netop koger, slukker du for blusset og lader kartoflerne stå i vandet i 5 minutter. NB: Det er vigtigt at kartoflerne ikke koges helt møre.
  8. Hæld vandet fra kartoflerne og vend forsigtigt kartoffelbådene ud på et rent viskestykke. Her skal de ligge og dampe af til de er kolde
  9. Kom lidt olie og salt i en stor skål. Tilsæt kartoflerne og bland det forsigtigt så kartoffelbådene ikke knækker.
  10. Læg dine pommes frites på en bagerist. De må ikke ligge i lag.
  11. Afhængigt at størrelse, præferencer og kartoffelsort skal de hjemmelavede pommes frites have mellem 30 minutter og 50 minutter i ovnen.
  12. Kartoflerne passer sig selv, men du skal alligevel holde godt øje. Hver gang der er for meget damp i ovnen skal ovnlugen åbnes kortvarigt så dampen kan komme ud. Du kan se der er for meget damp når ovnlågen dugger til på indersiden.