Hjemmelavet mayonnaise

Hjemmelavet mayonnaise er nemt selv at lave og den kan holde op til en uge på køl. Hvis den begynder at skille kan den røres sammen igen.

Hjemmelavet mayonnaise

  200 ml

 15 minutter

Ingredienser

  • 1 pasturiserede æggeblomme
  • ½ æggehvide
  • 1 tsk citronsaft eller eddike
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids peber
  • ½ tsk sennep
  • 1½ dl smagsneutral olie.

Fremgangsmåde

  1. Brug en stavblender og bland alle ingredienserne undtagen olien i en skål.
  2. Bland olien i til sidst.Vent indtil olien flyder oven på, og resten er sunket til bunds.
  3. Begynd så at blende i bunden i små pulser. Det er vigtigt at begynde med ingredienserne i bunden. Blender du olien først vil det ikke lykkedes.
  4. Tænd et sekund og vent så lidt. Tænd og vent osv. Bliv ved med det indtil der begynder at komme hvid mayonnaise i bunden. Så kan du lade pulserne blive længere og længere, og du kan langsomt trække blenderen op af skålen så det sidste olie bliver blendet med.
  5. Blend indtil det har den rette konsistens. Er det blevet lidt for tynd så kom noget mere olie i.