Hjemmelavet leverpostej er en delikatesse, der hører hjemme til enhver julefrokost. Imponer dine gæster med en hjemmelavet leverpostej.
Hjemmelavet leverpostej
4 personer
2 timer & 15 minutter
Ingredienser
- 375 g kalvelever
- 125 g spæk
- 1 rødløg
- 1.5 spsk hvedemel
- 1 æg
- 1 æble, skrællet
- 2.5 dl mælk
- 1 tsk salt & peber
- 10 skiver bacon
- Evt. frisk timian
Fremgangsmåde
-
Du kommer løg, hvidløg, ansjos, æg og alle krydderierne i foodprocessoren eller en blender og giver det en grundig omgang. Herefter skærer du leveren og spæk ud og kører det skiftevis igennem en kødhakker.
-
Smelt smørret på en pande og tilsæt mel og rører det godt sammen, herefter tilsætter du mælken og rører godt til og lader det koge sammen i ca. 5 minutter,- tag det af varmen.
-
Kom æblet i en minichopper. Når du har gjort det smider du det i massen sammen med din opbagning.
-
Tilsæt salt og friskkværnet peber- gerne en del.
-
Postejen skal bages i et vandbad ved 200 grader i en times tid – Skorpen må gerne blive lidt “brændt” alt efter smag og behag.
-
Lad nu din leverpostej trække ca. 20-30 minutter inden servering.