Skøn opskrift på en hjemmelavet kirsebærsauce med en dejlig balance mellem sødme og syrlighed. Den perfekte ledsager til den traditionelle risalamande, og så er opskriften nem at gå til.
Hjemmelavet kirsebærsauce
6 personer
30 minutter
Ingredienser
300 g syltede kirsebær eller surkirsebær
1 vaniljestang
200 g rørsukker
1 appelsin, saft af
1/2 lime, saft af
1 dl vand
lidt kartoffelmel
Fremgangsmåde
Kom kirsebær op i en varm gryde. Flæk vaniljestangenpå langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
Kom det hjemmelavede vaniljesukker, resten af sukkeret, vand, lime og appelsinsaften op i gryden til kirsebærrene og kog det ved middelvarme i 10-15 minutter. Skum af undervejs.
Skru ned for varmen. Bland lidt kartoffelmel sammen med lidt vand og kom det i saucen lidt af gangen, til den tykner lidt. Sørg for at røre godt imens. Tag gryden af varmen.
Jeg hedder Jullie og jeg står bag ecolove. Jeg har altid følt stærkt for miljøet og den måde vi behandler vores dyr på.
Tilbage i 90 erne begyndte jeg for alvor at købe økologiske produkter, først og fremmest handlede det om sundhed, men i høj grad også om at sende et signal til omverden om at passe bedre på vores dyr samt miljø.
I 2014 besluttede min familie og jeg os for at flytte til udlandet, hvor jeg fik muligheden for at gøre noget ved en livslang drøm; ønsket om at udbrede budskabet om økologi, miljø og bæredygtighed.
ecolove gik i luften januar 2016, efter mere end 1 1/2 års udvikling.
Min mission med ecolove:
Det skal være nemt at finde økologiske samt bæredygtige produkter. Jeg har listet over 300 økologiske & veganske/vegetariske spisesteder, over 1000 økologiske samt bæredygtige butikker og under mad &Vin finder du ligeledes over 900 fødevarebutikker.
Alle er listet så du nemt kan finde dem også via vores kort funktion.