Gurkemeje er den pulserende orange-gul krydderi kærligt kendt som det magiske sværd mod betændelse, født i Indien og kronet for århundreder siden som en af de store dosha balancer i ayurvedisk medicin. Med alle de helbredende fordele, kan du smage den helbredende virkning ved hver slurk. Den er lige så lækker som den er nærende.
Gurkemeje latte
1 person
10 minutter
Ingredienser
- 1 kop usødede mandel eller kokosmælk ( hjemmelavet mandelmælk )
- 1 spsk frisk gurkemeje rod, revet (eller bruge ca. 2 tsk gurkemeje pasta – se nedenfor)
- 1 tsk kanel
- 1 spsk revet frisk ingefær (eller 1 tsk stødt)
- 2 tsk kokosolie
- Rå honning eller sødestof efter eget valg
- knivspids sort peber ( vigtigt )
Bemærk: for at lave gurkemeje pasta, kombineres 2 dele gurkemeje pulver med 1 del kogende vand. Bland og opbevar ekstra i køleskabet i op til 5 dage. OBS. Frisk fintrevet gurkemeje kan også bruges.
Fremgangsmåde
- Varm forsigtigt mandel eller kokos mælk i en lille gryde. Må ikke koge.
- Tilføj gurkemeje, ingefær, kanel samt peber.
- Dernæst kombinere kokosolie til blandingen og varm forsigtigt indtil smeltet.
- Brug et piskeris for at skabe skum.
- Fortsæt med at røre indtil skummende og varmet igennem.
- Rør honning eller sødestof i.
- Drys med kanel, hvis det ønskes.
ALTERNATIV METODE:
- For at lave en ekstra skummende latte, hældes indholdet i en high-speed blender i stedet for et piskeris.