Gulerodskage

Rødderne er rige på både kalium, jod og kostfibre, som fremmer fordøjelsen, regulerer dit blodsukker og forebygger hjerte-kar-sygdom.

3-4 styk dagligt kan hjælpe mod tarmkræft. Gulerod indeholder stoffer, der kan mindske svulster med 80 pct., viser forsøg med rotter.

Gulerødder er rige på betacaroten, der styrker øjnene og forbedrer dit nattesyn. Jo mere orange guleroden er, jo mere indeholder den.

Gulerodskage

 10 personer

 1 time & 15 minutter (bagetid 1 time) 

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 200 g brun farin
  • 3 æg
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 5 fintrevet gulerødder
  • 200 g hvedemel
  • 75 gram hakkede valnøddekerner
  • 1 dl rosiner

Glasur:

  • 200 g flødeost
  • 125 g blødt smør
  • 50 g flormelis
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk fintrevet citronskal

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader. 
  2. Smør, farin og æg skal piskes godt sammen.
  3. Bagepulver, kanel og hvedemel skal blandes sammen, hvorefter det skal vendes skiftevis i smørblandingen sammen med valnøddekernerne, rosinerne og gulerødderne.
  4. Smør en springform på ca. 22 cm i diameter, og hæld dejen deri. Bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time.

Forbered glasuren: Flødeosten skal skæres i mindre stykker og røres godt sammen med resten af ingredienserne. Glasuren skal smøres på kagen når den er kold, og du kan herefter pynte den med grovfthakket valnøddekerner og revet cintronskal.