Gulerodsboller med grahamsmel smager dejligt til enhver lejlighed. Grahamsmel er groft mel. Du kan kende grahamsmel på de små brune skaller, som er i melet.
Gulerodsboller med grahamsmel
10 stk.
35 minutter samt 1 time hævetid
Ingredienser
- 6 dl lunkent vand
- 50 g gær
- 500 g grahamsmel
- 300 g hvedemel
- 200 g havregryn
- 200 g revne gulerødder
- 4 spsk olie
- 4 tsk sukker
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Smuldr gæren i vandet og tilsæt sukker. Rør i blandingen.
- Tilsæt olie og salt, rør rundt og tilsæt bagefter hvedemel og havregryn.
- Tilsæt gulerødder og grahamsmel og bland det hele til en dej.
- Drys mel på bordet og ælt dejen herpå. Ælt godt så bollerne bliver luftige. Lad dejen hæve under et hviskestykke i 30 minutter.
- Form bollerne og placer dem på en bladeplade med bagepapir. Lad dem hæve igen under et hviskestykke i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 180 grader og bag dem i 15-20 minutter.