En traditionel soufflé opskrift er en noget kompliceret affære: Der er æggehvider, der skal piskes stive og normalt en béchamel-lignende sauce, der skal tilberedes i ovnen. Denne gulerodsversion er dog lige så simpel som at koge gulerødder møre, og blander dem med de resterende ingredienser i en foodprocessor eller blender
Gulerod Soufflé
4 personer
1 time
Ingredienser
- 900 g gulerødder, skrællet og skåret i 2 cm tykke skriver
- 1 kop mælk gerne vegansk
- 5 store æg
- 1 1/4 tsk kosher salt
- 6 spsk usaltet smør, skåret i små stykker, plus mere til bagning
- 170 g revet cheddarost
- 1/4 kop mel efter eget valg
- 1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 °, lad en rist være i midten af ovnen. Smør nogle mindre soufflé skåle generøst med smør
- Fyld en stor gryde halvt med vand, krydr generøst med salt og bring i kog over medium høj varme.
- Tilsæt gulerødderne og lad dem simre, og reducer varmen efter behov indtil meget møre, 10 til 12 minutter.
- Kom mælken, æggene og saltet i en fødevareprocessor eller blenderen, og processer eller blend indtil glat. Tilsæt de kogte gulerødder og smør og blend indtil meget glat. Overfør til en stor skål.
- Tilsæt osten, melet og bagepulveret og rør indtil det er kombineret.
- Kom nu blandingen over i dine soufflé skåle.
- Bag souffleen i ca. 45 minutter, til den har løftet sig højt op over skålens kant, er brunet på overfladen og er bagt.
- Server med det samme.