Gryderet med stegte kartofler, peanuts og karry

Da alle grøntsager i denne karry ret er blevet stegte, tilføjer det tonsvis af ekstra tekstur og smag. Hertil kan man server retten med fladbrød, men retten smager også fantastisk med bruneris og pickles.

Gryderet med stegte kartofler, peanuts og karry

 4 personer

  1 time

Ingredienser

Stegt grøntsager:

  • 6 store kartofler, skåret i tern
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rød peber
  • 1 tsk hvidløgspulver

Karry sauce:

  • 2 spsk kokosolie
  • 2 løg, groft hakket
  • 6 fed hvidløg, fint hakket
  • 3 cm ingefær revet
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk cumin frø
  • 2 tsk garam Masala
  • 1 tsk chili flager
  • 6 spsk peanutbutter
  • 1 tsk havsalt
  • 400 ml vand
  • 4 spsk kokos yoghurt
  • Tvist sort peber
  • Håndfuld ristede peanuts
  • Frisk koriander

Fremgangsmåde

Stegte kartofler:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. Skær kartoflerne i uregelmæssige både.
  3. Kom kartoflerne i et ovnfast fad, hvorpå du blander kartoflerne med olivenolie, hvidløgspulver og salt.
  4. Steg i ca 40 minutter indtil sprød på ydersiden.

Stegte grøntsager:

  1. Skær grøntsagerne i skiver.
  2. Kom grøntsagerne i et ovnfast fad, hvorpå du blander dem med olivenolie og salt.
  3. Sæt fadet i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 25-30 minutter indtil stegte.

Karry sauce:

  1. Tilsæt olien til en stor gryde og opvarm til en medium varme og tilsæt derefter løg.
  2. Steg i 8-10 minutter indtil blød og brunet.
  3. Tilsæt hvidløg og ingefær og rør i endnu et par minutter og tilsæt derefter i spidskommen, gurkemeje, Garam Masala og chili flagerne.
  4. Steg i endnu et minut, og tilsæt derefter vandet til gryden.
  5. Kom penautbutter i og lad retten simre i yderligere 6-7 minutter.
  6. Tilsidst kom kokos yoghurt, salt, stegte kartofler og grøntsagerne i.
  7. Rør for at kombinere godt.
  8. Top med ristede peanuts og frisk koriander.