Gryderet med krydret kylling spinat og søde kartofler

Som alle andre økologiske dyr, har også kyllinger adgang til udendørs arealer med græs eller anden plantevækst. Kyllinger i økologisk produktion skal være af langsomt voksende racer, således at de får en naturlig udvikling og undgår smertefulde benproblemer.

En stor sød kartoffel indeholder over 100 procent af det anbefalede daglige indtag af A-vitamin, der kædes sammen med anti-aldringsfordele, godt syn og forebyggelse af kræft.

Gryderet med krydret kylling spinat og søde kartofler

 4 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 3 søde kartofler, skrællet og skåret i mundrette stykker
  • 190 g frisk spinat
  • 1 spsk neutral kokosolie til stegning
  • 8 kylling lår, uden skind og udbenet
  • 500 ml hønsefond

 Krydderi pasta:

  • 2 løg, hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 tsk paprika
  • 2-3 cm ingefær, revet
  • 400 g tomater på glas
  • 2 citroner, saften heraf

Servering:

  • græskarkerner, ristet
  • 2-3 citroner
  • 4 naan brød, varmes

Fremgangsmåde

  1. Kog de søde kartofler i hønsefond i en stor gryde ved høj varme i 10 minutter.
  2. I mellemtiden lægges alle ingredienserne til pastaen i en foodprocessor og blend indtil meget finthakket.
  3. Tilsæt neutral kokosolie til en pande, efterfulgt af krydderi pasta.
  4. Steg pastaen i ca. 5 minutter, tilsæt herefter kyllingen.
  5. Steg kyllingen i 8-10 minutter under jævnlig omrøring indtil kyllingen begynder at tage farve. Kontroller om kyllingen er kogt ved at skære ind i et af lårene og sørg for kødet er hvidt.
  6. Tilsæt kyllingen til gryden med de søde kartofler, og krydr med friskkværnet peber.
  7. Lad det simre i yderligere 5 minutter.
  8. I mellemtiden, groft hakkes spinaten og tilføjes gryderetten. Sluk for varmen og læg låg på gryden i cirka 5 minutter inden servering.
  9. Drys med græskarkerner, citronsaft og server med varme naan brød.